Zeleninová jídla

Dušená kapusta s rajčaty a mátou

1 kg čerstvé kapusty
1 nakrájená velká cibule
2 nasekané stroužky česneku
čerstvá máta
čerstvý fenykl nebo kopr
1 kg pokrájených rajčat bez slupky a semínek
½ šálku tomatové pasty zředěné s ½ šálkem vody
2 lžičky sladké papriky
2 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě namletý pepř

Do velkého kastrolu nalijeme vodu a přivedeme k varu. Zároveň si připravíme mísu se studenou vodou. Do vroucí vody přidáme sůl a vložíme kapustu a necháme ji tam minutu. Poté ji vyndáme, zchladíme v míse se studenou vodou, vysušíme, a nakrájíme.

Ve velké pánvi rozpálíme olej a přidáme cibuli. Opékáme až téměř do zhědnutí asi 5 minut, přidáme česnek, papriku a pepř. Za stálého míchání necháme prohřát asi minutu a přidáme rajčata. Osolíme a zvolna vaříme asi 10 minut, než jsou rajčata měkká. Přidáme mátu a fenykl (nebo kopr), zředěnou tomatovou pastu a necháme vařit 20 minut na velmi mírném plameni. Můžeme ještě přisolit o opepřit. Servírujeme s rýží, bulgurem nebo křupavoučkým chlebem.

Další recepty Celý díl

Rostliny v tomto receptu: