Moučníky a cukroví

Lilkový koláč s jahodami a rajčaty podle Huga Hromase

3-4 lilky
200g čokolády
6 vajec
150 g cukru
3 lžíce ooep (olivového oleje)
Špetka soli
Na špičku nože mletý skořice
250 g mandlový mouky
250 g jahod
250 g cherry rajčátek
pár lístků bazalky

Lilky spálím na prudkým ohni, nebo přímo na žhavým uhlí, jako když se chystám dělat babaganůš. Slupka musí bejt spálená do černa a lilky scvrklý a měkoučký. Spálený lilky nechám vychladnout a všechnu spálenou slupku pečlivě odstraním. Upečenou dužinu nasekám nožem a smíchám s rozpuštěnou čokoládou. Vyšlehám vejce s cukrem a olivovým olejem do hustý pěny, přidám špetku soli a skořice a spojím s lilkama s čokoládou a mandlovou moukou. Když si chci bejt jistej, že to aspoň trochu nasufluje, přidávám pečící prášek. Hmotu naliju do formy na dort a peču v mírně vyhřátý peci asi čtyřicet minut. Hotovej dort pokryju překrájenýma jahodama a cherry rajčátkama, posypu moučkovým cukrem a ozdobím mátou.

Další recepty Celý díl