Kuřecí plátek s broskví a sýrem


Klasika lepších restaurací a barů z dob našeho dětství. Tento pokrm rozděluje společnost. Jedni ho milují pro chuť a hezké vzpomínání, druzí nenávidí, jako symbol socialismu v Československ. Mně prostě chutná, i když Polrajch tohle jídlo považuje za odpad. A jak se vlastně připravuje?
Předehřejte si troubu na 180 °C. Kuřecí prsa opečte na pánvi, která může do trouby, na přepuštěném másle. Trvá to zhruba 4 minuty z každé strany, podle velikosti masa. Pánev dejte do trouby a prsa dopečte asi tak na 8 minut. Pánev vyndejte z trouby a maso nechte před podáváním odpočinout.
S broskví neexperimentujte a držte se tradičního postupu. Použijte kompotované půlky ovoce, dobře okapané. Broskev dejte na kuře ještě v pánvi a na ni položte plátek sýra a vše přiklopte pokličkou. Co se týká sýra, můžete použít klasický eidam nebo i goudu. Na přípravu omáčky stačí na pánev, na které jste připravovali maso, nalít trochu kuřecího vývaru a povařit ho, dokud trochu nezhoustne. Nakonec vmíchejte kousek másla.