Moučníky a cukroví

Popraskané citronové sušenky s limoncellem

Citronový likér můžeme použít i do výtečných italských sušenek, které se určitě stanou oblíbenou adventní pochoutkou pro dospělé. Budou se vyjímat na vánočním stole i díky speciálnímu vzhledu, jsou totiž designově popraskané. A netradičně ochucené, olivovým olejem a alkoholem.

Suroviny:

3 hrnky hladké mouky
Špetka soli
1 čl prášku do pečiva
175 ml olivového oleje
2 hrnky cukru
2 vejce
2 citrony (kůra z obou a šťáva)
25 ml limoncella
Mletá vanilka
Moučkový cukr na obalení

Nejprve v mixeru umícháme suché ingredience, přidáme olej, cukr, vejce a citronovou kůru, šťávu a citronový likér. Hotové těsto nechte v lednici na hodinu uležet. Z těsta ukrajujte stejné kousky a vyválejte je do kuliček. Pracujte rychle, těsto musí být co nejvíce studené, jinak se sušenky budou příliš roztékat. Poklaďte je na plech s pečícím papírem a pečte cca 18 min na 180 stupňů do zlatova. Záleží také na vaší troubě. Spodek sušenek by měl být pěkně zlatohnědý.

Další recepty Celý díl