![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/223/223544160030007/1013708.jpg?1701031697)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10614805433/foto09/recepty/m_12820.jpg?1701031977)
Suroviny:
300 g hovězí kližky nakrájené na kostky
2 lžíce rajčatového protlaku
2 velké cibule bílé
pár bobkových listů
3 badyány
2 celá skořice
lžíce římského kmínu
lžička anýzu
100 ml sojové omáčky
100 ml rybí omáčky
2 lžíce třtinového cukru
100 g sušených hrušek
3 celé středně zralé hrušky
1 mrkev na kostičky malé
50 g řapíkatého celeru na kostičky
500 ml vody
1 lahev černého piva
Na servírování:
200 g jasmínové rýže
Koriandr a pár microgreens
Kimchi
Hovězí kostky nejdříve opečeme prudce na oleji, dokud nebudou zkaramelizované ze všech stran. Přidáme na vetší kostky nakrájenou cibuli, mrkev, celer a zarestujeme. Přidáme římský kmín, anýz, česnek a rajčatový protlak. Necháme minutu péct a pak přidáme cukr, zalijeme sójovou omáčkou, rybí omáčkou a promícháme s obsahem v hrnci. Zalijeme černým pivem, necháme chvilku vyvařit. Pak přidáme vodu a badyán, skořici, anýz, kardamom, sušené i čerstvé hrušky a na mírném ohni dusíme cca hodinu. Podáváme s rýží a kimchi.