Šalvěj lékařská

Pamatujete si na babské ucho ze Saxany? Tak to je šalvěj – všestranná léčivka a také skvělé koření. Ve staročeské kuchyni se používala tak hojně jako petrželka zejména k vepřovému a telecímu masu, do omáček, nádivek i k dochucení sýrů. Šalvějí se vyzbrojte i do období chřipkových epidemií a viróz – má antibakteriální a antivirotické účinky a kloktáním ulevíte kašli a bolestem v krku.

Přehrát video

Šalvějové bonbóny

Šalvějové bonbóny

Kateřina a Linda se nejdříve vrhnou do domácích šalvějových bonbónů pro děti. Protože s výsledkem není spokojená především Kateřina, vydá se do Švýcarska podívat, jak to vypadá, když se bonbony profesionálně vyrábějí z bylin z horských svahů a podle 70 let staré receptury.