8. prosince
Obsah dílu
Úvod — Vaječná tlačenka — Regionální okénko: Čerstvá vejce z volného výběhu — Uzený kapr Székely — Jídla ze skanzenu: Perník na strouhání
Části dílu
Přehled dílů
15. prosince
XII. řada
Bezový sad — Regionální okénko: mléko A2 — Veka — Kameraman Lukáš Pich — Jídla ze skanzenu: Bramborový salát
8. prosince
XII. řada
Úvod — Vaječná tlačenka — Regionální okénko: Čerstvá vejce z volného výběhu — Uzený kapr Székely — Jídla ze skanzenu: Perník na strouhání
1. prosince
XII. řada
Jídla ze skanzenu: Vánoční marmeláda z mišpulí a staropražské kořenky — Regionální potravina: Pršut z Mangalice — Pizza — Levandulové údolí — Makový jáhelník
24. listopadu
XII. řada
Úvod — Regionální potravina: Sušené ovoce od Karpatky — Hummus Huga Hromase — Trnková lízačka
17. listopadu
XII. řada
Úvod — Tvarohový koláč se špenátem, batáty a fetou — Regionální okénko — Kachna s čokoládou a polentou od Huga Hromase — Tulipány — Jídla ze skanzenu: Jáhlová kaše s pracharandou
10. listopadu
XII. řada
Úvod — Kolumbijská polévka Ajiaco — Regionální okénko: Třešňovice Šitner — Bylinná farma Květomluva — Jídla ze skanzenu: Živáňská pečeně
3. listopadu
XII. řada
Úvod — Japonské okurky salátovky — Květáková moussaka — Regionální okénko: Kozí mléko — Zeleninové stir fry s tofu a houbami — Jídla ze skanzenu: Klementovy žitné housky
27. října
XII. řada
Úvod — Jarní polévka - zelený boršč — Šťovníkový chléb — Regionální okénko: Kváskový chléb — Lilkový koláč s jahodami a rajčaty podle Huga Hromase — Jídla ze skanzenu: Legionářské řezy
20. října
XII. řada
Úvod — Druhy rajčat — Polévka Soljanka — Nakládané okurky — Regionální okénko: Královehradecký, lesní med — Jídla ze skanzenu: Kuřecí plátek s broskví a sýrem