28. listopadu 2021
Část: Jídla ze skanzenu: bramborové a vinné cukroví
Obsah dílu
Obilné chai latte s kokosovým mlékem — Mangold — Moravský vrabec s bylinkovým knedlíkem a mangoldem — Regionální potravina: Děpoltovické bio máslo — Jídla ze skanzenu: bramborové a vinné cukroví
Části dílu
Přehled dílů
19. prosince 2021
IX. řada
Podzimní úroda — Domácí pomazánky: peperonata a dýňové máslo — Regionální okénko: Rajčata snack - odrůda Angelle — Jídla ze skanzenu: Starobělské zmrzlé kobzole — Celoroční čajová směs — Sběr svatojánských bylin
12. prosince 2021
IX. řada
Růže keltská + oxymel — Regionální okénko: Kdoulová vejmrda — Currywurst s domácí směsí koření kari — Tajemství rubriky Jídla ze skanzenu — Recepty Marie Baťové — Cukroví našich prababiček
5. prosince 2021
IX. řada
Řebříček bertrám a Řebříček obecný + léčivé víno na kašel podle receptu Hildegardy z Bingenu — Medicinální maltonová vína od firmy Herbadent — Candát s máslovou omáčkou s vínem — Ohlédnutí za Regionálními potravinami z předchozích dílů a sérií — Regionální potravina: Sýr s vlašskými ořechy — Jídla ze skanzenu: Slovenské vánoční trubičky
28. listopadu 2021
IX. řada
Obilné chai latte s kokosovým mlékem — Mangold — Moravský vrabec s bylinkovým knedlíkem a mangoldem — Regionální potravina: Děpoltovické bio máslo — Jídla ze skanzenu: bramborové a vinné cukroví
21. listopadu 2021
IX. řada
Sběr bylin v zahradách zámku Kuks — Regionální okénko: Kolowrat limonáda — Vegetariánský burger — Druhy hrášku — Jídla ze skanzenu: Vepřové maso s hrachem
14. listopadu 2021
IX. řada
Cesta domů — Regionální okénko: Vítův zákvas z červené řepy — Dort z kořenové zeleniny — Jídla ze skanzenu: Rakvičky se šlehačkou
7. listopadu 2021
IX. řada
Bylinková ústní voda — Rozhovor s Pavlem Smažíkem - majitelem Herbadentu — Chleby Fugass a Focaccia — Regionální okénko: Odrůdový mošt z Jaderničky moravské — Jídla ze skanzenu: Kdoulový sýr
31. října 2021
IX. řada
Zpracování chmele — Sběr bylin — Ovocné kůže — Regionální potravina: Zrající sýr Květenský poklad — Malínský křen — Jídla ze skanzenu: Pečené uzené maso a bílá křenová omáčka s knedlíkem
24. října 2021
IX. řada
Druhy rajčat — Regionální okénko: Makový olej — Cizrna Ras el-Hanout a turecký nápoj Ayran — Mistři bylinkáři a BIO bylinky z Rajecké doliny — Jídla ze skanzenu: Vídeňský jablečný závin
17. října 2021
IX. řada
Regionální okénko: Větrníky — Plněné zelné listy — Druhy zelí — Jídla ze skanzenu: Mrkváčky a mrkvová šťáva