18. října 2020
Obsah dílu
Řepa Crapaudine — Pečená zelenina — Regionální okénko: Česnek z Bělé — Žitné kvasové chleby — Jídla ze skanzenu: Řeznická svíčková
Části dílu
Přehled dílů
20. prosince 2020
VIII. řada
Vánoční benátský pepřový dort — Regionální potravina: pivo Trautenberk — Bramborové saláty — Historické lyžování — Flódni - tradiční židovský koláč
13. prosince 2020
VIII. řada
Jarní divoké byliny — Bylinkový chléb — Regionální potravina: Hovězí guláš ve sklenici — Vánoční hvězda z kynutého těsta — Původní louky — Jídla ze skanzenu: Perníkový chlebíček promazaný marmeládou
6. prosince 2020
VIII. řada
Valašští čerti — Lednová sklizeň ve skleníku — Cizrna s mrkví a kadeřávkem — Regionální potravina: Sumčí játra v oleji — Vepřové maso s ananasem — Bylinková zahrada - hospitál Kuks — Jídla ze skanzenu: Beleše
29. listopadu 2020
VIII. řada
Bramborový chléb — Regionální potravina: Uzeniny ze Žihle — Ryba na zelenině — Sběr léčivých rostlin — Jídla ze skanzenu: Cášské perníčky
22. listopadu 2020
VIII. řada
Machův včelín — Granola, slané semínkové chroupání a kořeněné sladké ořechy — Regionální potravina: Petráčkovy Hořické trubičky — Mletý vepřový řízek se sýrem — Hmyz — Jídla ze skanzenu: Doudlebské ušaté koláče
15. listopadu 2020
VIII. řada
Nadační fond Seňorina + úvod — Waldorfský salát — Ekofarma ranč Bělečko — Kuře na motýlka — Bezlepkový chléb — Biopekárna Zemanka — Jídla ze skanzenu: Vídeňský tafelspitz
8. listopadu 2020
VIII. řada
Tapiokový a chia pudink — Regionální okénko: Králičí farma — Kachna s jablky a hruškami — Druhy jablek — Jídla ze skanzenu: Míchaná vajíčka s balšámem
1. listopadu 2020
VIII. řada
Druhy paprik — Utopenci — Regionální potravina: Dvojctihodné koláče — Perník z cukety — Druhy cuket — Jídla ze skanzenu: Vídeňský guláš
25. října 2020
VIII. řada
Druhy dýní — Dýňové polévky — Regionální okénko: Višňová marmeláda s rumem — Ryba v těstíčku — Druhy brambor — Jídla ze skanzenu: Bratislavské rohlíčky
18. října 2020
VIII. řada
Řepa Crapaudine — Pečená zelenina — Regionální okénko: Česnek z Bělé — Žitné kvasové chleby — Jídla ze skanzenu: Řeznická svíčková