26 minut

Nejkrásnější svátky

Část: Jmelí bílé

Obsah dílu

Vánoce jsou svátky tradic. A tradiční byl Herbář vždy. Za 5 let jsme představili vše, co k Vánocům patří, a tak si to pro pořádek pěkně shrneme a dozdobíme poslední detaily.

Části dílu

00:00
Úvod
    02:40
    Jahelník II
      06:09
      Ohlédnutí za vánočními díly
        08:00
        Prvorepublikový bramborový salát
          10:28
          Betlémy
            11:29
            Vánočka
              15:29
              Slámové ozdoby
                17:14
                Vzpomínání
                  18:19
                  Jmelí bílé
                    19:19
                    Pět let s Herbářem
                      23:50
                      Obřadní chleby
                        Přehrát celé video

                        Recepty

                        Stopáž26 minut
                        Další díl
                        Herbář VI

                        Přehled dílů

                        121 dostupných
                        Stopáž26 minut

                        Nejkrásnější svátky

                        V. řada

                        Úvod — Jahelník II — Ohlédnutí za vánočními díly — Prvorepublikový bramborový salát — Betlémy — Vánočka — Slámové ozdoby — Vzpomínání — Jmelí bílé — Pět let s Herbářem — Obřadní chleby

                        17. 12. 2017 na ČT1
                        Stopáž26 minut

                        Zima je tu

                        V. řada

                        Úvod — Sušenky z čočkové mouky s čokoládou — Boršč — Regionální okénko: Jerky — Jelení ragú — Volný chov zvířat — Bylinná směs na zažívání — Tradiční masopust — Škvarkové placky

                        10. 12. 2017 na ČT1
                        Stopáž27 minut

                        Herbář pomáhá

                        V. řada

                        Úvod — Elpida — Škvarkové cukroví — Biozemědělství I — Toastový chléb bez hnětení — Biozemědělství II — Kaše z čerstvě umletého obilí — Elpida — Pobožný buchty s masem — Sbor Elpida

                        3. 12. 2017 na ČT1
                        Stopáž27 minut

                        Čas kouzel

                        V. řada

                        Úvod — Vizovické pečivo — Regionální okénko: Výlov rybníka na Vysočině — Pstruh na bylinkách s citronem a česnekem — Sejkory na sladko — Tradiční modrotisk — Čokoládové pralinky

                        26. 11. 2017 na ČT1
                        Stopáž26 minut

                        Herbář podle blogerek

                        V. řada

                        Úvod — Bezlepkové placky z pohankové nebo hrachové mouky — Regionální okénko. Vinný mošt — Žito seté — Celožitný chléb — Chléb s avokádem a vejcem — Staré odrůdy — Krůtí kuličky s rajčatovou omáčkou

                        19. 11. 2017 na ČT1
                        Stopáž27 minut

                        Opravdu ale opravdu tradiční díl

                        V. řada

                        Úvod — Benediktýnka — Kynutá bábovka s mákem — Tinktury z kořenů — Peprmintka — Anýzovka - lihovodní extrakt na podporu imunity — Cesta do pravěku — Jídla ze skanzenu – lepiduša

                        12. 11. 2017 na ČT1
                        Stopáž26 minut

                        Co je teda nejlepší?

                        V. řada

                        Nejzdravější bramborové chipsy — Bylinkové jíchy a zákvasy — Krocan na bylinkách na díkuvzdání — Regionální okénko: Játrová tradiční paštika — Květná louka — Domácí krém na ruce — Měsíčková mast — Kávová zmrzlina z mascarpone

                        5. 11. 2017 na ČT1
                        Stopáž27 minut

                        Byliny z ciziny

                        V. řada

                        Bylinkové zahradnictví — Pěstování exotických bylin — Zlaté mléko podle Kitchenette — Regionální okénko: chmelonáda — Přirozená péče o jabloně — Rosol z letních jablek — Hrušková povidla a kompot — Pravidla sušárny — Jídla ze skanzenu – rosničky

                        29. 10. 2017 na ČT1
                        Stopáž26 minut

                        Sladká První republika

                        V. řada

                        Úvod — Bodlák a čekanka — Cikorka — Řepný sirob I — Regionální okénko: perníčky — Řepný sirob II — Prvorepublikové perníčky — Jídla ze skanzenu – kocmrda

                        22. 10. 2017 na ČT1
                        Stopáž27 minut

                        Podzimní díl

                        V. řada

                        Úvod — Poslední podzimní poldy — Šípkové vitamíny na zimu – sirup a zavařenina — Základy čajových směsí — Regionální okénko: Babiččin poklad — Pšenice špalda — Špaldový chleba podle Maškrtnice — Babiččin dýňový kompot

                        15. 10. 2017 na ČT1

                        Herbář na sociálních sítích

                        Napište nám