26 minut

Zima je tu

Část: Škvarkové placky

Obsah dílu

Za týden začíná zima. Čas teplých pokrmů a masopustu. Právě o tom promaštěném stole bude dnešní díl.

Části dílu

00:00
Úvod
    01:08
    Sušenky z čočkové mouky s čokoládou
      01:48
      Boršč
        06:51
        Regionální okénko: Jerky
          09:21
          Jelení ragú
            14:14
            Volný chov zvířat
              16:47
              Bylinná směs na zažívání
                21:30
                Tradiční masopust
                  22:49
                  Škvarkové placky
                    Přehrát celé video

                    Recepty

                    Stopáž26 minut
                    Další díl
                    Nejkrásnější svátky

                    Přehled dílů

                    121 dostupných
                    Stopáž26 minut

                    Nejkrásnější svátky

                    V. řada

                    Úvod — Jahelník II — Ohlédnutí za vánočními díly — Prvorepublikový bramborový salát — Betlémy — Vánočka — Slámové ozdoby — Vzpomínání — Jmelí bílé — Pět let s Herbářem — Obřadní chleby

                    17. 12. 2017 na ČT1
                    Stopáž26 minut

                    Zima je tu

                    V. řada

                    Úvod — Sušenky z čočkové mouky s čokoládou — Boršč — Regionální okénko: Jerky — Jelení ragú — Volný chov zvířat — Bylinná směs na zažívání — Tradiční masopust — Škvarkové placky

                    10. 12. 2017 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    Herbář pomáhá

                    V. řada

                    Úvod — Elpida — Škvarkové cukroví — Biozemědělství I — Toastový chléb bez hnětení — Biozemědělství II — Kaše z čerstvě umletého obilí — Elpida — Pobožný buchty s masem — Sbor Elpida

                    3. 12. 2017 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    Čas kouzel

                    V. řada

                    Úvod — Vizovické pečivo — Regionální okénko: Výlov rybníka na Vysočině — Pstruh na bylinkách s citronem a česnekem — Sejkory na sladko — Tradiční modrotisk — Čokoládové pralinky

                    26. 11. 2017 na ČT1
                    Stopáž26 minut

                    Herbář podle blogerek

                    V. řada

                    Úvod — Bezlepkové placky z pohankové nebo hrachové mouky — Regionální okénko. Vinný mošt — Žito seté — Celožitný chléb — Chléb s avokádem a vejcem — Staré odrůdy — Krůtí kuličky s rajčatovou omáčkou

                    19. 11. 2017 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    Opravdu ale opravdu tradiční díl

                    V. řada

                    Úvod — Benediktýnka — Kynutá bábovka s mákem — Tinktury z kořenů — Peprmintka — Anýzovka - lihovodní extrakt na podporu imunity — Cesta do pravěku — Jídla ze skanzenu – lepiduša

                    12. 11. 2017 na ČT1
                    Stopáž26 minut

                    Co je teda nejlepší?

                    V. řada

                    Nejzdravější bramborové chipsy — Bylinkové jíchy a zákvasy — Krocan na bylinkách na díkuvzdání — Regionální okénko: Játrová tradiční paštika — Květná louka — Domácí krém na ruce — Měsíčková mast — Kávová zmrzlina z mascarpone

                    5. 11. 2017 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    Byliny z ciziny

                    V. řada

                    Bylinkové zahradnictví — Pěstování exotických bylin — Zlaté mléko podle Kitchenette — Regionální okénko: chmelonáda — Přirozená péče o jabloně — Rosol z letních jablek — Hrušková povidla a kompot — Pravidla sušárny — Jídla ze skanzenu – rosničky

                    29. 10. 2017 na ČT1
                    Stopáž26 minut

                    Sladká První republika

                    V. řada

                    Úvod — Bodlák a čekanka — Cikorka — Řepný sirob I — Regionální okénko: perníčky — Řepný sirob II — Prvorepublikové perníčky — Jídla ze skanzenu – kocmrda

                    22. 10. 2017 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    Podzimní díl

                    V. řada

                    Úvod — Poslední podzimní poldy — Šípkové vitamíny na zimu – sirup a zavařenina — Základy čajových směsí — Regionální okénko: Babiččin poklad — Pšenice špalda — Špaldový chleba podle Maškrtnice — Babiččin dýňový kompot

                    15. 10. 2017 na ČT1

                    Herbář na sociálních sítích

                    Napište nám