27 minut

Přehled dílů

121 dostupných
Stopáž26 minut

Nejkrásnější svátky

V. řada

Úvod — Jahelník II — Ohlédnutí za vánočními díly — Prvorepublikový bramborový salát — Betlémy — Vánočka — Slámové ozdoby — Vzpomínání — Jmelí bílé — Pět let s Herbářem — Obřadní chleby

17. 12. 2017 na ČT1
Stopáž26 minut

Zima je tu

V. řada

Úvod — Sušenky z čočkové mouky s čokoládou — Boršč — Regionální okénko: Jerky — Jelení ragú — Volný chov zvířat — Bylinná směs na zažívání — Tradiční masopust — Škvarkové placky

10. 12. 2017 na ČT1
Stopáž27 minut

Herbář pomáhá

V. řada

Úvod — Elpida — Škvarkové cukroví — Biozemědělství I — Toastový chléb bez hnětení — Biozemědělství II — Kaše z čerstvě umletého obilí — Elpida — Pobožný buchty s masem — Sbor Elpida

3. 12. 2017 na ČT1
Stopáž27 minut

Čas kouzel

V. řada

Úvod — Vizovické pečivo — Regionální okénko: Výlov rybníka na Vysočině — Pstruh na bylinkách s citronem a česnekem — Sejkory na sladko — Tradiční modrotisk — Čokoládové pralinky

26. 11. 2017 na ČT1
Stopáž26 minut

Herbář podle blogerek

V. řada

Úvod — Bezlepkové placky z pohankové nebo hrachové mouky — Regionální okénko. Vinný mošt — Žito seté — Celožitný chléb — Chléb s avokádem a vejcem — Staré odrůdy — Krůtí kuličky s rajčatovou omáčkou

19. 11. 2017 na ČT1
Stopáž27 minut

Opravdu ale opravdu tradiční díl

V. řada

Úvod — Benediktýnka — Kynutá bábovka s mákem — Tinktury z kořenů — Peprmintka — Anýzovka - lihovodní extrakt na podporu imunity — Cesta do pravěku — Jídla ze skanzenu – lepiduša

12. 11. 2017 na ČT1
Stopáž26 minut

Co je teda nejlepší?

V. řada

Nejzdravější bramborové chipsy — Bylinkové jíchy a zákvasy — Krocan na bylinkách na díkuvzdání — Regionální okénko: Játrová tradiční paštika — Květná louka — Domácí krém na ruce — Měsíčková mast — Kávová zmrzlina z mascarpone

5. 11. 2017 na ČT1
Stopáž27 minut

Byliny z ciziny

V. řada

Bylinkové zahradnictví — Pěstování exotických bylin — Zlaté mléko podle Kitchenette — Regionální okénko: chmelonáda — Přirozená péče o jabloně — Rosol z letních jablek — Hrušková povidla a kompot — Pravidla sušárny — Jídla ze skanzenu – rosničky

29. 10. 2017 na ČT1
Stopáž26 minut

Sladká První republika

V. řada

Úvod — Bodlák a čekanka — Cikorka — Řepný sirob I — Regionální okénko: perníčky — Řepný sirob II — Prvorepublikové perníčky — Jídla ze skanzenu – kocmrda

22. 10. 2017 na ČT1
Stopáž27 minut

Podzimní díl

V. řada

Úvod — Poslední podzimní poldy — Šípkové vitamíny na zimu – sirup a zavařenina — Základy čajových směsí — Regionální okénko: Babiččin poklad — Pšenice špalda — Špaldový chleba podle Maškrtnice — Babiččin dýňový kompot

15. 10. 2017 na ČT1

Herbář na sociálních sítích

Napište nám