![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/64884d35bb53ca61960f95ab/logo/herbar-1696847394752.png)
Opravdu ale opravdu tradiční díl
Část: Úvod
Obsah dílu
Co je ale opravdu tradiční? Jak tradice vzniká? A jaká je ta pravá česká? A jaké jsou tradiční recepty?
Části dílu
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/217/217522160050007/580919.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/217/217522160050007/580920.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/217/217522160050007/580921.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/217/217522160050007/580926.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/217/217522160050007/580927.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/217/217522160050007/580928.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/217/217522160050007/580929.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/217/217522160050007/580930.jpg?width=116&height=65)
Recepty
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488a11ec4d8eb5cb00540e4/card/herbar-podle-blogerek-1714588031.jpg?width=480&height=270)
Přehled dílů
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64888b6b629d48b94b0d58a9/card/nejkrasnejsi-svatky-1714586561.jpg?width=480&height=270)
Nejkrásnější svátky
V. řada
Úvod — Jahelník II — Ohlédnutí za vánočními díly — Prvorepublikový bramborový salát — Betlémy — Vánočka — Slámové ozdoby — Vzpomínání — Jmelí bílé — Pět let s Herbářem — Obřadní chleby
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/648876a6a626d5fee60f1e27/card/zima-je-tu-1714585906.jpg?width=480&height=270)
Zima je tu
V. řada
Úvod — Sušenky z čočkové mouky s čokoládou — Boršč — Regionální okénko: Jerky — Jelení ragú — Volný chov zvířat — Bylinná směs na zažívání — Tradiční masopust — Škvarkové placky
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64887d137d058e8f620e040e/card/herbar-pomaha-1714586168.jpg?width=480&height=270)
Herbář pomáhá
V. řada
Úvod — Elpida — Škvarkové cukroví — Biozemědělství I — Toastový chléb bez hnětení — Biozemědělství II — Kaše z čerstvě umletého obilí — Elpida — Pobožný buchty s masem — Sbor Elpida
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/648871dfa98efa10f70f010a/card/cas-kouzel-1714585581.jpg?width=480&height=270)
Čas kouzel
V. řada
Úvod — Vizovické pečivo — Regionální okénko: Výlov rybníka na Vysočině — Pstruh na bylinkách s citronem a česnekem — Sejkory na sladko — Tradiční modrotisk — Čokoládové pralinky
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488a11ec4d8eb5cb00540e4/card/herbar-podle-blogerek-1714588031.jpg?width=480&height=270)
Herbář podle blogerek
V. řada
Úvod — Bezlepkové placky z pohankové nebo hrachové mouky — Regionální okénko. Vinný mošt — Žito seté — Celožitný chléb — Chléb s avokádem a vejcem — Staré odrůdy — Krůtí kuličky s rajčatovou omáčkou
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488a11cc4d8eb5cb00540ce/card/opravdu-ale-opravdu-tradicni-dil-1714588031.jpg?width=480&height=270)
Opravdu ale opravdu tradiční díl
V. řada
Úvod — Benediktýnka — Kynutá bábovka s mákem — Tinktury z kořenů — Peprmintka — Anýzovka - lihovodní extrakt na podporu imunity — Cesta do pravěku — Jídla ze skanzenu – lepiduša
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64886a5ee62c875bff0eea94/card/co-je-teda-nejlepsi-1714585049.jpg?width=480&height=270)
Co je teda nejlepší?
V. řada
Nejzdravější bramborové chipsy — Bylinkové jíchy a zákvasy — Krocan na bylinkách na díkuvzdání — Regionální okénko: Játrová tradiční paštika — Květná louka — Domácí krém na ruce — Měsíčková mast — Kávová zmrzlina z mascarpone
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488a11cc4d8eb5cb00540ca/card/byliny-z-ciziny-1714588031.jpg?width=480&height=270)
Byliny z ciziny
V. řada
Bylinkové zahradnictví — Pěstování exotických bylin — Zlaté mléko podle Kitchenette — Regionální okénko: chmelonáda — Přirozená péče o jabloně — Rosol z letních jablek — Hrušková povidla a kompot — Pravidla sušárny — Jídla ze skanzenu – rosničky
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/648881a189ede9710a07c43c/card/sladka-prvni-republika-1714586343.jpg?width=480&height=270)
Sladká První republika
V. řada
Úvod — Bodlák a čekanka — Cikorka — Řepný sirob I — Regionální okénko: perníčky — Řepný sirob II — Prvorepublikové perníčky — Jídla ze skanzenu – kocmrda
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488a11fc4d8eb5cb00540f5/card/podzimni-dil-2-1714588032.jpg?width=480&height=270)
Podzimní díl
V. řada
Úvod — Poslední podzimní poldy — Šípkové vitamíny na zimu – sirup a zavařenina — Základy čajových směsí — Regionální okénko: Babiččin poklad — Pšenice špalda — Špaldový chleba podle Maškrtnice — Babiččin dýňový kompot