26 minut

Co je teda nejlepší?

Část: Květná louka

Obsah dílu

V Herbáři jsme zjistili, že ty nejlepší věci v gastronomii bývají ty nejjednodušší. A nejde jen o gastronomii, ale o přístup k pěstování, k přírodě, zvířatům a vlastnímu zdraví.

Části dílu

00:00
Nejzdravější bramborové chipsy
    03:09
    Bylinkové jíchy a zákvasy
      08:40
      Krocan na bylinkách na díkuvzdání
        11:49
        Regionální okénko: Játrová tradiční paštika
          14:03
          Květná louka
            19:34
            Domácí krém na ruce
              22:00
              Měsíčková mast
                23:45
                Kávová zmrzlina z mascarpone
                  Přehrát celé video

                  Recepty

                  Stopáž27 minut
                  Další díl
                  Opravdu ale opravdu tradiční díl

                  Přehled dílů

                  121 dostupných
                  Stopáž26 minut

                  Nejkrásnější svátky

                  V. řada

                  Úvod — Jahelník II — Ohlédnutí za vánočními díly — Prvorepublikový bramborový salát — Betlémy — Vánočka — Slámové ozdoby — Vzpomínání — Jmelí bílé — Pět let s Herbářem — Obřadní chleby

                  17. 12. 2017 na ČT1
                  Stopáž26 minut

                  Zima je tu

                  V. řada

                  Úvod — Sušenky z čočkové mouky s čokoládou — Boršč — Regionální okénko: Jerky — Jelení ragú — Volný chov zvířat — Bylinná směs na zažívání — Tradiční masopust — Škvarkové placky

                  10. 12. 2017 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Herbář pomáhá

                  V. řada

                  Úvod — Elpida — Škvarkové cukroví — Biozemědělství I — Toastový chléb bez hnětení — Biozemědělství II — Kaše z čerstvě umletého obilí — Elpida — Pobožný buchty s masem — Sbor Elpida

                  3. 12. 2017 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Čas kouzel

                  V. řada

                  Úvod — Vizovické pečivo — Regionální okénko: Výlov rybníka na Vysočině — Pstruh na bylinkách s citronem a česnekem — Sejkory na sladko — Tradiční modrotisk — Čokoládové pralinky

                  26. 11. 2017 na ČT1
                  Stopáž26 minut

                  Herbář podle blogerek

                  V. řada

                  Úvod — Bezlepkové placky z pohankové nebo hrachové mouky — Regionální okénko. Vinný mošt — Žito seté — Celožitný chléb — Chléb s avokádem a vejcem — Staré odrůdy — Krůtí kuličky s rajčatovou omáčkou

                  19. 11. 2017 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Opravdu ale opravdu tradiční díl

                  V. řada

                  Úvod — Benediktýnka — Kynutá bábovka s mákem — Tinktury z kořenů — Peprmintka — Anýzovka - lihovodní extrakt na podporu imunity — Cesta do pravěku — Jídla ze skanzenu – lepiduša

                  12. 11. 2017 na ČT1
                  Stopáž26 minut

                  Co je teda nejlepší?

                  V. řada

                  Nejzdravější bramborové chipsy — Bylinkové jíchy a zákvasy — Krocan na bylinkách na díkuvzdání — Regionální okénko: Játrová tradiční paštika — Květná louka — Domácí krém na ruce — Měsíčková mast — Kávová zmrzlina z mascarpone

                  5. 11. 2017 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Byliny z ciziny

                  V. řada

                  Bylinkové zahradnictví — Pěstování exotických bylin — Zlaté mléko podle Kitchenette — Regionální okénko: chmelonáda — Přirozená péče o jabloně — Rosol z letních jablek — Hrušková povidla a kompot — Pravidla sušárny — Jídla ze skanzenu – rosničky

                  29. 10. 2017 na ČT1
                  Stopáž26 minut

                  Sladká První republika

                  V. řada

                  Úvod — Bodlák a čekanka — Cikorka — Řepný sirob I — Regionální okénko: perníčky — Řepný sirob II — Prvorepublikové perníčky — Jídla ze skanzenu – kocmrda

                  22. 10. 2017 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Podzimní díl

                  V. řada

                  Úvod — Poslední podzimní poldy — Šípkové vitamíny na zimu – sirup a zavařenina — Základy čajových směsí — Regionální okénko: Babiččin poklad — Pšenice špalda — Špaldový chleba podle Maškrtnice — Babiččin dýňový kompot

                  15. 10. 2017 na ČT1

                  Herbář na sociálních sítích

                  Napište nám