27 minut

Z Prahy

Část: Úvod

Obsah dílu

Za čtyři roky Herbáře jsme zapomněli na Prahu. I tady můžete žít svůj bylinkový život a užívat si různé zajímavé trendy. Jak? Tak se dívejte.

Části dílu

00:00
Úvod
    04:19
    Pražský koláč
      08:10
      Městské včely
        11:19
        Rostbeef aneb hovězí roštěná
          14:55
          Břečťan popínavý
            17:02
            Nepečené šípkové cukroví
              19:38
              Nepečené raw cukroví
                21:29
                Národní knihovna
                  Přehrát celé video

                  Recepty

                  Stopáž27 minut
                  Další díl
                  Vánoce

                  Přehled dílů

                  121 dostupných
                  Stopáž27 minut

                  Vánoce

                  IV. řada

                  Úvod — Třešeň ptačí a višeň obecná — Ořechový salám — Jídla ze skanzenu – pšenice s mákem — Vánočka — Polévka halászle — Kapří hranolky s hrachovou kaší — Ohlédnutí za čtyřmi řadami Herbáře — Zemlbába Jany Prachařové

                  18. 12. 2016 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Z Prahy

                  IV. řada

                  Úvod — Pražský koláč — Městské včely — Rostbeef aneb hovězí roštěná — Břečťan popínavý — Nepečené šípkové cukroví — Nepečené raw cukroví — Národní knihovna

                  11. 12. 2016 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Byliny pod stromeček

                  IV. řada

                  Úvod — Zázvorky ze sušeného zázvoru — Kdoulový sýr podle M. D. Rettigové a mikulášský vrkoč — Mátový peeling — Lopuch větší — Šumivé koule do koupele — Muzeum textilu v České Skalici — Spirálový dort

                  4. 12. 2016 na ČT1
                  Stopáž26 minut

                  Advent

                  IV. řada

                  Úvod — Medvědí tlapky neboli pracny — Jídla ze skanzenu – pučálka a pražmo — Ostružinová kořeněná šťáva — Vánoční štola — Mikulášský vrkoč — Pravý perník

                  27. 11. 2016 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Opravdu tradiční

                  IV. řada

                  Úvod — Kraple — Pálení Jidáše — Kakánek, rozhuda a toleranc — Devětsil lékařský — Jídla ze skanzenu – žebračka — Slepice na paprice — Staročeský svatební koláč

                  20. 11. 2016 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Světový

                  IV. řada

                  Úvod — Rakytníková šťáva s maté — Burákové máslo — Pelmeně — Lupina – vlčí bob — Bulharské plněné papriky — Elektromobilně do Kodaně — Chia fresca a chia pudink — Trvale udržitelné Dánsko — Ramen

                  13. 11. 2016 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Budoucnost je dobrá

                  IV. řada

                  Úvod — Oříšková paštika — Kateřina v Rakousku — Kukuřičná polévka — Kateřina na bylinkách — Kuře v seně — Elektromobilita — Sluneční grilovačka

                  6. 11. 2016 na ČT1
                  Stopáž26 minut

                  Dušičkový

                  IV. řada

                  Úvod — Miletínské modlitbičky — Vzpomínka na fotografa Adama Holého — Kaštanové máslo a kaštanový moučník s rozmarýnem — Jídla ze skanzenu – moumelich — Náprstník červený — Majitel pohřební služby Raimund Niederführ — Dýňové con carne — Boží milosti

                  30. 10. 2016 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Prvorepublikový

                  IV. řada

                  Úvod — Libečkové maggi — Frgál a merhovaný koláč — Hloh obecný — Pečený králík — Moruše a bourec morušový — Tažený závin

                  23. 10. 2016 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Podzimní

                  IV. řada

                  Úvod — Bobuloviny podzimu — Dřišťál v medu — Původní mrkve a černucha setá — Mrkvová polévka — Trnka obecná — Šípky a jeřabiny — Podzimní králičí pilaf — Na návštěvě u Ondřeje Kobzy — Jídla ze skanzenu – hoďbidlo neboli uhlířina

                  16. 10. 2016 na ČT1

                  Herbář na sociálních sítích

                  Napište nám