26 minut

Přehled dílů

121 dostupných
Stopáž27 minut

Vánoce

IV. řada

Úvod — Třešeň ptačí a višeň obecná — Ořechový salám — Jídla ze skanzenu – pšenice s mákem — Vánočka — Polévka halászle — Kapří hranolky s hrachovou kaší — Ohlédnutí za čtyřmi řadami Herbáře — Zemlbába Jany Prachařové

18. 12. 2016 na ČT1
Stopáž27 minut

Z Prahy

IV. řada

Úvod — Pražský koláč — Městské včely — Rostbeef aneb hovězí roštěná — Břečťan popínavý — Nepečené šípkové cukroví — Nepečené raw cukroví — Národní knihovna

11. 12. 2016 na ČT1
Stopáž27 minut

Byliny pod stromeček

IV. řada

Úvod — Zázvorky ze sušeného zázvoru — Kdoulový sýr podle M. D. Rettigové a mikulášský vrkoč — Mátový peeling — Lopuch větší — Šumivé koule do koupele — Muzeum textilu v České Skalici — Spirálový dort

4. 12. 2016 na ČT1
Stopáž26 minut

Advent

IV. řada

Úvod — Medvědí tlapky neboli pracny — Jídla ze skanzenu – pučálka a pražmo — Ostružinová kořeněná šťáva — Vánoční štola — Mikulášský vrkoč — Pravý perník

27. 11. 2016 na ČT1
Stopáž27 minut

Opravdu tradiční

IV. řada

Úvod — Kraple — Pálení Jidáše — Kakánek, rozhuda a toleranc — Devětsil lékařský — Jídla ze skanzenu – žebračka — Slepice na paprice — Staročeský svatební koláč

20. 11. 2016 na ČT1
Stopáž27 minut

Světový

IV. řada

Úvod — Rakytníková šťáva s maté — Burákové máslo — Pelmeně — Lupina – vlčí bob — Bulharské plněné papriky — Elektromobilně do Kodaně — Chia fresca a chia pudink — Trvale udržitelné Dánsko — Ramen

13. 11. 2016 na ČT1
Stopáž27 minut

Budoucnost je dobrá

IV. řada

Úvod — Oříšková paštika — Kateřina v Rakousku — Kukuřičná polévka — Kateřina na bylinkách — Kuře v seně — Elektromobilita — Sluneční grilovačka

6. 11. 2016 na ČT1
Stopáž26 minut

Dušičkový

IV. řada

Úvod — Miletínské modlitbičky — Vzpomínka na fotografa Adama Holého — Kaštanové máslo a kaštanový moučník s rozmarýnem — Jídla ze skanzenu – moumelich — Náprstník červený — Majitel pohřební služby Raimund Niederführ — Dýňové con carne — Boží milosti

30. 10. 2016 na ČT1
Stopáž27 minut

Prvorepublikový

IV. řada

Úvod — Libečkové maggi — Frgál a merhovaný koláč — Hloh obecný — Pečený králík — Moruše a bourec morušový — Tažený závin

23. 10. 2016 na ČT1
Stopáž27 minut

Podzimní

IV. řada

Úvod — Bobuloviny podzimu — Dřišťál v medu — Původní mrkve a černucha setá — Mrkvová polévka — Trnka obecná — Šípky a jeřabiny — Podzimní králičí pilaf — Na návštěvě u Ondřeje Kobzy — Jídla ze skanzenu – hoďbidlo neboli uhlířina

16. 10. 2016 na ČT1

Herbář na sociálních sítích

Napište nám