27 minut

Prvorepublikový

Část: Tažený závin

Obsah dílu

První republice bude téměř 100 let. Jak se v této době vařilo, peklo a žilo, najdete právě v tomto díle.

Části dílu

00:00
Úvod
    04:51
    Libečkové maggi
      07:24
      Frgál a merhovaný koláč
        12:18
        Hloh obecný
          14:40
          Pečený králík
            17:23
            Moruše a bourec morušový
              20:36
              Tažený závin
                Přehrát celé video

                Recepty

                Stopáž26 minut
                Další díl
                Dušičkový

                Přehled dílů

                121 dostupných
                Stopáž27 minut

                Vánoce

                IV. řada

                Úvod — Třešeň ptačí a višeň obecná — Ořechový salám — Jídla ze skanzenu – pšenice s mákem — Vánočka — Polévka halászle — Kapří hranolky s hrachovou kaší — Ohlédnutí za čtyřmi řadami Herbáře — Zemlbába Jany Prachařové

                18. 12. 2016 na ČT1
                Stopáž27 minut

                Z Prahy

                IV. řada

                Úvod — Pražský koláč — Městské včely — Rostbeef aneb hovězí roštěná — Břečťan popínavý — Nepečené šípkové cukroví — Nepečené raw cukroví — Národní knihovna

                11. 12. 2016 na ČT1
                Stopáž27 minut

                Byliny pod stromeček

                IV. řada

                Úvod — Zázvorky ze sušeného zázvoru — Kdoulový sýr podle M. D. Rettigové a mikulášský vrkoč — Mátový peeling — Lopuch větší — Šumivé koule do koupele — Muzeum textilu v České Skalici — Spirálový dort

                4. 12. 2016 na ČT1
                Stopáž26 minut

                Advent

                IV. řada

                Úvod — Medvědí tlapky neboli pracny — Jídla ze skanzenu – pučálka a pražmo — Ostružinová kořeněná šťáva — Vánoční štola — Mikulášský vrkoč — Pravý perník

                27. 11. 2016 na ČT1
                Stopáž27 minut

                Opravdu tradiční

                IV. řada

                Úvod — Kraple — Pálení Jidáše — Kakánek, rozhuda a toleranc — Devětsil lékařský — Jídla ze skanzenu – žebračka — Slepice na paprice — Staročeský svatební koláč

                20. 11. 2016 na ČT1
                Stopáž27 minut

                Světový

                IV. řada

                Úvod — Rakytníková šťáva s maté — Burákové máslo — Pelmeně — Lupina – vlčí bob — Bulharské plněné papriky — Elektromobilně do Kodaně — Chia fresca a chia pudink — Trvale udržitelné Dánsko — Ramen

                13. 11. 2016 na ČT1
                Stopáž27 minut

                Budoucnost je dobrá

                IV. řada

                Úvod — Oříšková paštika — Kateřina v Rakousku — Kukuřičná polévka — Kateřina na bylinkách — Kuře v seně — Elektromobilita — Sluneční grilovačka

                6. 11. 2016 na ČT1
                Stopáž26 minut

                Dušičkový

                IV. řada

                Úvod — Miletínské modlitbičky — Vzpomínka na fotografa Adama Holého — Kaštanové máslo a kaštanový moučník s rozmarýnem — Jídla ze skanzenu – moumelich — Náprstník červený — Majitel pohřební služby Raimund Niederführ — Dýňové con carne — Boží milosti

                30. 10. 2016 na ČT1
                Stopáž27 minut

                Prvorepublikový

                IV. řada

                Úvod — Libečkové maggi — Frgál a merhovaný koláč — Hloh obecný — Pečený králík — Moruše a bourec morušový — Tažený závin

                23. 10. 2016 na ČT1
                Stopáž27 minut

                Podzimní

                IV. řada

                Úvod — Bobuloviny podzimu — Dřišťál v medu — Původní mrkve a černucha setá — Mrkvová polévka — Trnka obecná — Šípky a jeřabiny — Podzimní králičí pilaf — Na návštěvě u Ondřeje Kobzy — Jídla ze skanzenu – hoďbidlo neboli uhlířina

                16. 10. 2016 na ČT1

                Herbář na sociálních sítích

                Napište nám