27 minut

Trvale udržitelný díl

Obsah dílu

Trvalá udržitelnost je dnes pro spousty lidí i společností tématem číslo jedna. Lidé si začali uvědomovat problémy s globálním oteplováním a energetická revoluce spojená s odchodem od spalování fosilních paliv.

Části dílu

00:00
Úvod
    02:08
    Polévka miso s tofu
      03:49
      Tofu jednohubky s miso pastou
        05:34
        Len setý
          08:50
          Domácí zubní pasta
            10:04
            Raw tyčinky
              15:00
              V Krkonoších
                17:04
                Šumavská kulajda
                  19:23
                  Šumavský báč
                    20:13
                    Trvalá udržitelnost
                      24:03
                      Vajíčkoví sněhuláci
                        Přehrát celé video

                        Recepty

                        Stopáž27 minut
                        Další díl
                        Advent ze starých časů

                        Přehled dílů

                        121 dostupných
                        Stopáž27 minut

                        Zimní slunovrat a Vánoce

                        III. řada

                        Úvod — Prvorepublikový bramborový salát — Mokrý vánoční dort — Valašská ščedračka — Kapr pečený na sardeli podle Šroubka a Kapr namodro — Zimní slunovrat a ohlédnutí za třetím Herbářem — Vepřové koleno s vejmrdou

                        20. 12. 2015 na ČT1
                        Stopáž27 minut

                        Zelenina do mrazu

                        III. řada

                        Úvod — Zimní salát — Bílá ředkev naložená v medu a lososové loďky — Quiche s pórkem — Kadeřávek – chipsy, smoothie a pesto — Linda na švestkách — Makovec — Štěpánská pečeně — Závěr

                        13. 12. 2015 na ČT1
                        Stopáž26 minut

                        Bio a tradiční cukroví

                        III. řada

                        Úvod — Marmelády podle mistryně světa — Červená přenice — Zázvorky z čerstvého zázvoru — Anýzky — Masarykovy knoflíky — Křížaly — Mandloň obecná — Mozartovy koule – raw cukroví — Angus — Hovězí po burgundsku — Metal & Burgery

                        6. 12. 2015 na ČT1
                        Stopáž27 minut

                        Advent ze starých časů

                        III. řada

                        Úvod — Pečené čaje — Domácí bylinková lékárnička — Zavináče — Výlov rybníku — Česká ryba – rybí pekáč — Ohlédnutí — Vrkoč — Pravý perník

                        29. 11. 2015 na ČT1
                        Stopáž27 minut

                        Trvale udržitelný díl

                        III. řada

                        Úvod — Polévka miso s tofu — Tofu jednohubky s miso pastou — Len setý — Domácí zubní pasta — Raw tyčinky — V Krkonoších — Šumavská kulajda — Šumavský báč — Trvalá udržitelnost — Vajíčkoví sněhuláci

                        22. 11. 2015 na ČT1
                        Stopáž26 minut

                        Pozor, pozor

                        III. řada

                        Úvod — Blín černý — Cheesecake z Lučiny — Mediciální sladová vína — Kuře na pelyňku — Konopí seté — Konopná tyčinka — Oměj šalamounek a náprstník červený — Klášterní zahrada na Kuksu — Slaná svačina do skla — Sladká svačina do skla — Chléb s konopným sádlem

                        15. 11. 2015 na ČT1
                        Stopáž27 minut

                        Údolí včel

                        III. řada

                        Úvod — Pampeliškový med — Na návštěvě u pana včelaře – 1. část — Medovo-hořčičná zálivka — Ořechy v medu — Pleťová maska z pylu — Na návštěvě u pana včelaře – 2. část — Medový koláč — Medová perlička — Glazovaná zelenina — Brukev řepka olejka

                        8. 11. 2015 na ČT1
                        Stopáž27 minut

                        Lovu zdar

                        III. řada

                        Úvod — Tradiční drožďová polévka s knedlíčky — Hlohovice — Bažant nadívaný borůvkami a kaštany — Jak se dělá pivo — Kančí se šípkovou a se zelím — Karlovarský a palfajský knedlík — Myslivecké knoflíčky

                        1. 11. 2015 na ČT1
                        Stopáž27 minut

                        Barvy podzimu

                        III. řada

                        Úvod — Kimchi — Pečená dýně na šalvěji s nudlemi — Klasický dýňový koláč z USA (a Kanady) — Ovčí feta nakládaná na bylinkách — Nakládaný hermelín — Jehněčí kebab s pistáciemi — Řepný kvas

                        25. 10. 2015 na ČT1
                        Stopáž26 minut

                        Nekašlete na nás

                        III. řada

                        Úvod — Bramboračka s popencem a medvědím česnekem — Vitaminová voda — Šalvějový a mateřídouškový sirup — Lékárna U granátového jablka na Kuksu — Cibule s medem — Cibulový obklad — Přeštické prase — Voňavé vepřenky se zázvorem — Polentové hranolky — Bezový sorbet

                        18. 10. 2015 na ČT1

                        Herbář na sociálních sítích

                        Napište nám