26 minut

Pozor, pozor

Část: Chléb s konopným sádlem

Obsah dílu

Existuje velká skupina bylin, které mohou být nebezpečné. Jsou takové, které jsou zakázané, a jsou takové, které jsou smrtelně jedovaté, a přesto jejich využití v medicíně je veliké.

Části dílu

00:00
Úvod
    02:01
    Blín černý
      03:06
      Cheesecake z Lučiny
        06:19
        Mediciální sladová vína
          09:47
          Kuře na pelyňku
            14:01
            Konopí seté
              16:01
              Konopná tyčinka
                18:01
                Oměj šalamounek a náprstník červený
                  20:11
                  Klášterní zahrada na Kuksu
                    21:37
                    Slaná svačina do skla
                      22:54
                      Sladká svačina do skla
                        24:37
                        Chléb s konopným sádlem
                          Přehrát celé video

                          Recepty

                          Stopáž27 minut
                          Další díl
                          Trvale udržitelný díl

                          Přehled dílů

                          121 dostupných
                          Stopáž27 minut

                          Zimní slunovrat a Vánoce

                          III. řada

                          Úvod — Prvorepublikový bramborový salát — Mokrý vánoční dort — Valašská ščedračka — Kapr pečený na sardeli podle Šroubka a Kapr namodro — Zimní slunovrat a ohlédnutí za třetím Herbářem — Vepřové koleno s vejmrdou

                          20. 12. 2015 na ČT1
                          Stopáž27 minut

                          Zelenina do mrazu

                          III. řada

                          Úvod — Zimní salát — Bílá ředkev naložená v medu a lososové loďky — Quiche s pórkem — Kadeřávek – chipsy, smoothie a pesto — Linda na švestkách — Makovec — Štěpánská pečeně — Závěr

                          13. 12. 2015 na ČT1
                          Stopáž26 minut

                          Bio a tradiční cukroví

                          III. řada

                          Úvod — Marmelády podle mistryně světa — Červená přenice — Zázvorky z čerstvého zázvoru — Anýzky — Masarykovy knoflíky — Křížaly — Mandloň obecná — Mozartovy koule – raw cukroví — Angus — Hovězí po burgundsku — Metal & Burgery

                          6. 12. 2015 na ČT1
                          Stopáž27 minut

                          Advent ze starých časů

                          III. řada

                          Úvod — Pečené čaje — Domácí bylinková lékárnička — Zavináče — Výlov rybníku — Česká ryba – rybí pekáč — Ohlédnutí — Vrkoč — Pravý perník

                          29. 11. 2015 na ČT1
                          Stopáž27 minut

                          Trvale udržitelný díl

                          III. řada

                          Úvod — Polévka miso s tofu — Tofu jednohubky s miso pastou — Len setý — Domácí zubní pasta — Raw tyčinky — V Krkonoších — Šumavská kulajda — Šumavský báč — Trvalá udržitelnost — Vajíčkoví sněhuláci

                          22. 11. 2015 na ČT1
                          Stopáž26 minut

                          Pozor, pozor

                          III. řada

                          Úvod — Blín černý — Cheesecake z Lučiny — Mediciální sladová vína — Kuře na pelyňku — Konopí seté — Konopná tyčinka — Oměj šalamounek a náprstník červený — Klášterní zahrada na Kuksu — Slaná svačina do skla — Sladká svačina do skla — Chléb s konopným sádlem

                          15. 11. 2015 na ČT1
                          Stopáž27 minut

                          Údolí včel

                          III. řada

                          Úvod — Pampeliškový med — Na návštěvě u pana včelaře – 1. část — Medovo-hořčičná zálivka — Ořechy v medu — Pleťová maska z pylu — Na návštěvě u pana včelaře – 2. část — Medový koláč — Medová perlička — Glazovaná zelenina — Brukev řepka olejka

                          8. 11. 2015 na ČT1
                          Stopáž27 minut

                          Lovu zdar

                          III. řada

                          Úvod — Tradiční drožďová polévka s knedlíčky — Hlohovice — Bažant nadívaný borůvkami a kaštany — Jak se dělá pivo — Kančí se šípkovou a se zelím — Karlovarský a palfajský knedlík — Myslivecké knoflíčky

                          1. 11. 2015 na ČT1
                          Stopáž27 minut

                          Barvy podzimu

                          III. řada

                          Úvod — Kimchi — Pečená dýně na šalvěji s nudlemi — Klasický dýňový koláč z USA (a Kanady) — Ovčí feta nakládaná na bylinkách — Nakládaný hermelín — Jehněčí kebab s pistáciemi — Řepný kvas

                          25. 10. 2015 na ČT1
                          Stopáž26 minut

                          Nekašlete na nás

                          III. řada

                          Úvod — Bramboračka s popencem a medvědím česnekem — Vitaminová voda — Šalvějový a mateřídouškový sirup — Lékárna U granátového jablka na Kuksu — Cibule s medem — Cibulový obklad — Přeštické prase — Voňavé vepřenky se zázvorem — Polentové hranolky — Bezový sorbet

                          18. 10. 2015 na ČT1

                          Herbář na sociálních sítích

                          Napište nám