26 minut

Naložíme vám, zavaříme vám

Část: Bazalkový olej

Obsah dílu

V tomto dílu se věnujeme tématu zavařování, ale nezapomeneme ani na chuťovky. Naložíme si zelená rajčaty a citrónky a na gril přiložíme pstruha na bylinkách. Dozvíte se, jaké tajemství se skrývá pod názvem babaganuš, a ochutnáme praprakmínku od prababičky. A protože dýní není nikdy dost, tak si je naložíme taky!

Části dílu

00:00
Úvod
    02:16
    Babaganuš (Baba Ghanoush)
      05:34
      Zelená rajčata jako fíky
        08:23
        Kmínka od prababičky
          10:49
          Ekologické okénko Kateřiny Winterové
            13:04
            Pstruzi na grilu s cuketovým salátem
              16:14
              Bazalkový olej
                18:39
                Dýňový dezert
                  23:42
                  Nakládané citronky
                    Přehrát celé video

                    Recepty

                    Stopáž26 minut
                    Další díl
                    Zase nachlazení

                    Přehled dílů

                    121 dostupných
                    Stopáž27 minut

                    Sváteční díl

                    II. řada

                    Úvod — Meloun v sádře — Novoroční hrstkovka podle Kateřiny — Souboj kachen – svatoštěpánská kachna na švestkách s kedlubnovým zelím vs. kachna v šouletu — Ohlédnutí za letošním Herbářem — Zubní kartáček — Jablečný punč jako za první republiky

                    14. 12. 2014 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    Ze sklepa

                    II. řada

                    Úvod — Jahodový ocet — Dumlíková polévka — Na kozí farmě — Bylinkovo-pistáciový falafelBylinkovo-pistáciový falafel — Králík pečený s kořenovou zeleninou — Domácí zeleninové chipsy

                    7. 12. 2014 na ČT1
                    Stopáž26 minut

                    Děti píší Ježíškovi

                    II. řada

                    Úvod — Domácí oříškový krém — Domácí perník — S dětmi na výlet — Britský vánoční pudink — Vánoční omáčka — Domácí hranolky — Řepný burger s oblohou — Bylinková cola — Domácí barevné těstoviny

                    30. 11. 2014 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    Na nervy

                    II. řada

                    Úvod — Šafránové kernoto s máslovou dýní — Šafránový vaječný likér na uklidněnou — Meduňkový sirup na spaní — Karmelitánské kapky — Bezový čaj s dědkem kořenářem — Jehněčí tažin s kdoulí a nakládaným citronem — Domácí přírodní prášky na nervy a na spaní

                    23. 11. 2014 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    Neutuchající energie

                    II. řada

                    Úvod — Petrželový džem na snížení krevního tlaku a likér na předcházení mozkové příhody podle HippokrataLikér na předcházení mozkové příhody podle Hippokrata — Lék na vysoký tlak podle starověkých Egypťanů — Slovácká drkotina na klouby (sulc) — S dědkem kořenářem o kotvičníku zemním — Celerový salát na mužskou impotenci – Salát „veselý ptáček“ podle Kateřiny Winterové — Qinoa s brokolicí, hráškem a robi — Smoothie s kokosovým mlékem a raw vegan proteinem

                    19. 11. 2014 na ČT1
                    Stopáž26 minut

                    Chutě z ráje

                    II. řada

                    Úvod — Polévka z ráje podle Kateřiny — Polévka z ráje podle Lindy — Mišpule německá — Kdouloň obecná — Pyré z mišpule a kdoule, kdoulový kompot — Víno podle Hildegardy — Jehněčí kotletky na bylinkách s bulgurovým salátem — Nebeský čokoládový krém na máslových pracičkách

                    12. 11. 2014 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    A je tu listopad

                    II. řada

                    Úvod — Martinské rohlíky a kruchovky — Kuřecí stehýnka v jeřabinové marinádě — Pečená dýně plněná mletým masem — Tajemství bylinného likéru — Hruška na víně a podzimní hruškový salát — Šípková polévka

                    8. 11. 2014 na ČT1
                    Stopáž26 minut

                    Zase nachlazení

                    II. řada

                    Úvod — Lipové víno — Inhalační směs na zimu — Mátový sirup — Nanuky na nachlazení z echinacei, zázvoru, citronu — Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi — Zaklechtaná slepice s bylinkovými špeclemi — Domácí antibiotika

                    1. 11. 2014 na ČT1
                    Stopáž26 minut

                    Naložíme vám, zavaříme vám

                    II. řada

                    Úvod — Babaganuš (Baba Ghanoush) — Zelená rajčata jako fíky — Kmínka od prababičky — Ekologické okénko Kateřiny Winterové — Pstruzi na grilu s cuketovým salátem — Bazalkový olej — Dýňový dezert — Nakládané citronky

                    25. 10. 2014 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    Dobrý den a dobrou chuť

                    II. řada

                    Úvod — Poplamenice — Pesta — Divizna — Vepřové v hořčično-bylinkové krustě s podzimní pečenou zeleninou — Na návštěvě u biozemědělce — Květinový raw dort — Vajíčkové muchomůrky

                    18. 10. 2014 na ČT1

                    Herbář na sociálních sítích

                    Napište nám