Nej Dity P.
Nejohmatanější kuchařská kniha z mé knihovny…
Není jen neohmatanější, ale úplně rozpadlá. Je to stará Česká kuchařka a jsou v ní nastrkané spousty papírků, ručně psané – od babičky, mámy, jejich kamarádek, moje recepty pastelkou zaznamenané…
Nejdůležitější vlastnost dobrého kuchaře…
Vášeň. To myslím vážně.
Nejzásadnější kulinářský zážitek v životě…
Stal se několikrát. Když jsem odněkud přijela a babička nebo táta s mámou věděli přesně, co mě uvařit: flíčky nejčastěji, houbovku, bramboráky.
Nejoriginálnější recept mojí kuchyně…
Naše bramboračka. Náš bramborový salát.
Nejnepříjemnější zlozvyk při vaření…
To není až tak zlozvyk, ale omezení pro druhé. Vařím totiž ráda sama, nechci a nepotřebuju, aby mi někdo krájel cibuli, loupal brambory. Zbavil by mě tak absolutního soustředění, které si u vaření užívám.
Nejšílenější kuchařské rozhodnutí…
Uvařit za jeden večer pro 53 lidí.
Největší katastrofa v kuchyni…
Katastrof pár proběhlo – spíš drobných. Největší katastrofa nastává, když něčeho uvařím málo.
Nejmilejší vzpomínka na jídlo…
Sedím ve vysoké dětské židličce a babička přede mě postaví talíř s krupičkovou kaší na talíři, kde se na dně objeví doktor Bolíto.
Nejmilovanější ingredience…
Máslo a čokoláda. To je přece jasné.
Nejméně oblíbené jídlo…
Takové neznám, nemám. Chutná mi všechno.
Nejtěžší vaření v životě…
Před dvěma kamerami, zvukařem, režisérem, vizážistkou… prostě jsem nebyla sama.