16/16 Pod stanem
Obsah dílu
Rýžová kaše s malinovým džemem — Topinky s tuňákovou pomazánkou a vejcem — Vejce v rajčatové omáčce s fazolemi
Části dílu
Příprava: 20 minut; Vaření: 35 minut
150 g rýže
250 ml mléka
50 g krupicového cukru špetka soli semínka z 1⁄2 vanilkového lusku
1 vejce, prošlehané
1 lžíce másla
Na malinový džem
300 g malin + na ozdobu
100 g krupicového cukru
1⁄2 lžíce citronové šťávy
Příprava: 30 minut
340 g tuňáka v olivovém oleji
50 g majonézy šťáva z 1⁄2 citronu
50 g krémového sýra
1 cibule, nasekaná nadrobno
1 lžíce kaparů sůl a čerstvě mletý pepř
2 vejce rukola na ozdobu
4 plátky chleba
Na bylinkovou zálivku
1⁄2 lžíce nasekané bazalky
1⁄2 lžíce nasekaného koriandru
1⁄2 lžíce nasekané petrželky
3 lžíce olivového oleje
1 lžička balzamikového octa sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava: 50–55 minut
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
170 g pancetty nebo slaniny, nakrájené na kostky
1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky, zbavená semínek
2 lžičky uzené papriky lístky ze 4 snítek čerstvého oregana + na ozdobu
2x 400g konzerva cherry rajčat sůl a čerstvě mletý pepř
400g konzerva fazolí borlotti nebo cannellini, scezených a opláchnutých
4 vejce
120 g feta sýra indiánský chleba k podávání
Přehled dílů
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín