![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/10588743864-denik-dity-p/images/logo.png)
15/16 Dort pro Davida
Obsah dílu
Ovocný dort z ovesné mouky s jogurtovým krémem — Ředkvičková pomazánka s cottage sýrem — Ovocné dortíky
Části dílu
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215562260170015/478789.jpg?width=116&height=65)
Příprava: 20 minut; Pečení: 20 minut; Vykapání jogurtu: přes noc
135 g ovesných vloček
70 g mandlové mouky
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
2 špetky soli
135 g másla, rozpuštěného a mírně vychladlého
180 ml medu
3 vejce, lehce prošlehaná
1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na polevu
1 kg řeckého jogurtu (jestli má být 1,5 l, jak píše Dita, tak aspoň 1 kg jogurtu))
6 lžic medu
Na ozdobu borůvky, maliny, ostružiny..
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215562260170015/478790.jpg?width=116&height=65)
Příprava: 20 minut
3 balení sýru cottage
1 balení pomazánkového másla
1 lučina svazek ředkviček, omytých a nakrájených na kostičky
5 jarních cibulek, nakrájených na kolečka sůl, čerstvě namletý pepř pečivo k podávání
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215562260170015/478791.jpg?width=116&height=65)
Příprava: 25 minut; Pečení: 12–15 minut
300 g bílé špaldové mouky, prosáté
3 lžičky prášku do pečiva
1⁄2 lžičky soli
125 g másla, změklého
2 velká vejce
200 g bílého jogurtu
180 g javorového sirupu nebo medu
1 lžička vanilkového extraktu
Kůra z 1 citrónu, jemně nastrouhaná
200 g ovoce (ostružin, borůvek, malin, malých jahůdek..)
Na polevu
500 g smetanového sýra
100 g javorového sirupu nebo medu
Trochu šťávy z ovoce, které používám na ozdobu
250 g ovoce, na ozdobu
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7cfdb18b19a90a566e/card/pod-stanem-1714583659.jpg?width=480&height=270)
Přehled dílů
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7dfdb18b19a90a5677/card/stastny-novy-rok-2-1714583659.jpg?width=480&height=270)
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7efdb18b19a90a5684/card/na-parniku-1714583660.jpg?width=480&height=270)
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7dfdb18b19a90a567e/card/hnizdeni-1714583660.jpg?width=480&height=270)
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7dfdb18b19a90a567a/card/kdyz-jim-za-dva-1714583659.jpg?width=480&height=270)
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7cfdb18b19a90a5672/card/jidla-pro-dusi-1714583659.jpg?width=480&height=270)
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7dfdb18b19a90a5675/card/nejlepsi-pesto-na-svete-1714583659.jpg?width=480&height=270)
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7dfdb18b19a90a5676/card/v-italii-na-lanyzich-1714583659.jpg?width=480&height=270)
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7dfdb18b19a90a567f/card/moje-panelstory-1714583660.jpg?width=480&height=270)
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7cfdb18b19a90a5670/card/halusky-ze-zavady-1714583659.jpg?width=480&height=270)
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7dfdb18b19a90a567d/card/rodinny-prebor-1714583660.jpg?width=480&height=270)
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín