![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/10588743864-denik-dity-p/images/logo.png)
14/16 Snídaně v trávě
Část: Kremrole
Obsah dílu
Kremrole — Pečené jehněčí — Hrášková polévka
Části dílu
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215562260170014/477424.jpg?width=116&height=65)
Příprava: 30 minut; Chlazení: 1 hodina nebo přes noc; Pečení: 15 minut
350 g hladké mouky
250 g másla + na pomazání trubiček
1 žloutek
1 lžíce octa
100 ml smetany ke šlehání
1 vejce
Na náplň
5 bílků špetka soli
320 g krupicového cukru moučkový cukr na ozdobu
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215562260170014/477425.jpg?width=116&height=65)
Příprava: 20 minut; Marinování: 20 minut; Pečení: 4 hodiny
125 ml bílého vinného octa
90 g tmavého cukru
2 lžíce olivového oleje sůl a čerstvě mletý pepř
2kg jehněčí ramínko (plecko) s kostí
8 snítek rozmarýnu
2 hlavičky česneku
Na omáčku
1 lžíce hladké mouky
350 ml drůbežího vývaru
1 lžíce kaparů, nasekaných
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215562260170014/477426.jpg?width=116&height=65)
Příprava: 20 minut; Vaření: 5 minut
1 lžíce másla
2 šalotky, nakrájené najemno
370 ml drůbežího vývaru sůl a čerstvě mletý pepř
300 g mraženého nebo čerstvého hrášku – asi 1 kg lusků
120 g crème fraîche
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané čerstvá bazalka a hrachové výhonky k podávání olivový olej na ozdobu bageta nebo rohlík na minitoustíky
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7cfdb18b19a90a5667/card/dort-pro-davida-1714583658.jpg?width=480&height=270)
Přehled dílů
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7dfdb18b19a90a5677/card/stastny-novy-rok-2-1714583659.jpg?width=480&height=270)
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7efdb18b19a90a5684/card/na-parniku-1714583660.jpg?width=480&height=270)
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7dfdb18b19a90a567e/card/hnizdeni-1714583660.jpg?width=480&height=270)
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7dfdb18b19a90a567a/card/kdyz-jim-za-dva-1714583659.jpg?width=480&height=270)
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7cfdb18b19a90a5672/card/jidla-pro-dusi-1714583659.jpg?width=480&height=270)
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7dfdb18b19a90a5675/card/nejlepsi-pesto-na-svete-1714583659.jpg?width=480&height=270)
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7dfdb18b19a90a5676/card/v-italii-na-lanyzich-1714583659.jpg?width=480&height=270)
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7dfdb18b19a90a567f/card/moje-panelstory-1714583660.jpg?width=480&height=270)
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7cfdb18b19a90a5670/card/halusky-ze-zavady-1714583659.jpg?width=480&height=270)
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64885e7dfdb18b19a90a567d/card/rodinny-prebor-1714583660.jpg?width=480&height=270)
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín