12/16 Prázdniny na chalupě
Část: Králík pečený na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky
Obsah dílu
Kynuté borůvkové knedlíky — Králík pečený na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky — Kulajda
Části dílu
Příprava: 50 minut; Kynutí: 1 hodina; Vaření: 6 minut
600 g hrubé mouky
2 špetky soli
20 g cukru
21 g droždí (1/2 kostky)
350 ml mléka, vlažného
2 žloutky
10 g másla
500 g borůvek máslo, tvrdý tvaroh a moučkový cukr na ozdobu
Příprava: 25 minut; Pečení: 2 hodiny 30 minut; Vaření: 30–35 minut
Na králíka
1 králík sůl a čerstvě mletý pepř
8–10 stroužků česneku, prolisovaných
200 g plátků slaniny pár snítek rozmarýnu
1 palice česneku, rozpůlená olivový olej
1 lžíce hladké mouky
200 ml drůbežího vývaru
Na špenát
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 šalotka, nadrobno nakrájená
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
500 g čerstvého špenátu sůl a čerstvě mletý pepř
150 ml smetany ke šlehání
Na bramborové knedlíky
1 kg moučných brambor
100 g dětské krupičky
100 g polohrubé mouky
2 vejce
2 lžičky soli
Příprava: 20 minut; Vaření: 30 minut; Smažení: 10 minut
4 hrsti čerstvých nebo 3 hrsti sušených hub
3 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky sůl a mletý pepř
1⁄2 lžičky kmínu
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
2 lžíce hladké mouky
100 ml smetany ke šlehání
150 ml zakysané smetany čerstvý kopr, nasekaný ocet na dochucení + 1 lžíce na vaření zastřených vajec
4 křepelčí vajíčka
Na svítek
20 g másla + na smažení špetka soli
2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
1 lžíce mléka
35 g krupičky
Přehled dílů
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín