
3/16 Hnízdění
Část: Pomalu pečená vepřová plec
Obsah dílu
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
Části dílu
Příprava: 20 minut; pečení: 6 hodin
3 kg vepřové plece s kůží
2 lžíce drceného kmínu
1 lžička čerstvě mletého černého pepře
3 lžičky soli
2 lžíce olivového oleje
11⁄2 kg malých pevných brambor
8 stroužků česneku ve slupce
1 velká cibule, oloupaná, nakrájená na klínky
2 mrkve, očištěné, nakrájené na větší kusy
3 petržele, očištěné, nakrájené na větší kusy
několik snítek čerstvého tymiánu
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
11⁄2 lžíce hladké mouky
250–300 ml kuřecího vývaru + na podlití
čerstvě mletý pepř na ozdobu
Příprava: 30 minut; vaření: 21⁄2–3 hodiny; odležení: několik hodin
2 vepřové nožičky
1 vepřové koleno
1 cibule, oloupaná, v celku
3 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
8 kuliček nového koření
sůl
1 lžíce octa
čerstvá majoránka na ozdobu
K podávání: nadrobno nakrájená cibule, ocet, čerstvě mletý pepř a chleba
Příprava: 25 minut; smažení: 15 minut
450 g mletého libového vepřového masa
300 g mletého tučného vepřového masa
150 g mletého hovězího ořechu
11⁄2 housky, nakrájené na kostičky
100 ml mléka na namočení housky
1⁄2 cibule, nadrobno nakrájená
1 velké vejce
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce soli
čerstvě mletý pepř
rostlinný olej na smažení
Přehled dílů
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín