27 minut

2/16 Na parníku

Obsah dílu

Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovo­pivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou

Části dílu

01:59
Pljeskavica s ajvarem
Pljeskavica s ajvarem
    Na 4–6 porcí
    Příprava: 30 minut; pečení: 30 minut; vaření: 3 hodiny; odležení: 8–12 hodin; grilování: 10–15 minut
    Na pljeskavicu
    250 g mletého hovězího masa, nejlépe hrudí
    250 g mletého jehněčího masa
    175 g vepřového masa, nejlépe plece
    sůl a čerstvě mletý pepř
    1 cibule, nakrájená najemno
    olivový olej
    Na ajvar
    2 menší lilky
    5 kg červených kapií
    1 palice česneku, stroužky nadrcené
    1 lžíce citronové šťávy
    170 ml slunečnicového oleje
    sůl
    Na omáčku “kajmak”
    75 g sýra feta, rozdrobeného
    230 g zakysané smetany
    230 g krémového smetanového sýra
    K podávání
    pita chléb
    1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
    1 bílá cibule, nakrájená na tenké plátky
    chilli papričky, omyté, očištěné, nasekané najemno
    11:03
    Krkovičky s medovo­pivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem
    Krkovičky s medovo­pivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem
      Na 6 porcí
      Příprava: 40 minut; vaření: 30 minut; grilování: 10 minut
      6 plátků krkovičky bez kosti, silných asi 1 cm
      Na BBQ omáčku
      3 lžíce olivového oleje
      1 menší cibule, nasekaná najemno
      1 stroužek česneku, nasekaný najemno
      50 ml chilli omáčky
      125 ml piva
      85 g medu
      2 lžíce worcesterské omáčky
      1 lžíce dijonské hořčice
      sůl a čerstvě mletý pepř
      Na jablečný kečup
      350 g zelených jablek (Granny Smith), oloupaných, zbavených jádřinců, nakrájených na
      tenké plátky
      150 g krupicového cukru
      150 ml jablečného octa
      1⁄2 vanilkového lusku
      10 ml citronové šťávy
      16:26
      Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
      Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
        4 porce
        Příprava: 30 minut; marinování: přes noc; grilování: 40 minut
        25 g chilli pasty
        50 g másla
        50 ml javorového sirupu
        2 stroužky česneku, nadrcené
        1 kuře, asi 1,5 kg
        Na kořenicí směs (na 300 g, na kuře potřebuju 50 g)
        10 g fenyklových semínek
        1 lžička římského kmínu
        1 lžička kuliček černého pepře
        1 lžička koriandrových semínek
        100 g tmavého hnědého cukru
        50 g krupicového cukru
        10 g sušeného česneku
        100 g jemné soli
        15 g uzené mleté papriky
        30 g sladké papriky
        1 lžička sušeného oregana
        1 lžička mletého chilli
        Na salát
        1 ledový salát
        2 krajíce chleba, natrhané na kousky
        olivový olej
        1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
        100 g modrého sýra
        100 ml podmáslí
        4 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
        Přehrát celé video
        Deník Dity P. - 3/16 Hnízdění
        Stopáž27 minut
        Další díl
        3/16 Hnízdění

        Přehled dílů

        32 dostupných
        Deník Dity P. - 1/16 Šťastný nový rok
        Stopáž27 minut

        1/16 Šťastný nový rok

        II. řada

        Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš

        Poslední vysílání 11. 3. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 2/16 Na parníku
        Stopáž27 minut

        2/16 Na parníku

        II. řada

        Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovo­pivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou

        Poslední vysílání 18. 3. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 3/16 Hnízdění
        Stopáž27 minut

        3/16 Hnízdění

        II. řada

        Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky

        Poslední vysílání 25. 3. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 4/16 Když jím za dva
        Stopáž27 minut

        4/16 Když jím za dva

        II. řada

        Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi

        Poslední vysílání 1. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 5/16 Jídla pro duši
        Stopáž27 minut

        5/16 Jídla pro duši

        II. řada

        Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka

        Poslední vysílání 8. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 6/16 Nejlepší pesto na světě
        Stopáž26 minut

        6/16 Nejlepší pesto na světě

        II. řada

        Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny

        Poslední vysílání 15. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 7/16 V Itálii na lanýžích
        Stopáž27 minut

        7/16 V Itálii na lanýžích

        II. řada

        Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka

        Poslední vysílání 22. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 8/16 Moje panelstory
        Stopáž26 minut

        8/16 Moje panelstory

        II. řada

        Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra

        Poslední vysílání 29. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 9/16 Halušky ze Závady
        Stopáž27 minut

        9/16 Halušky ze Závady

        II. řada

        Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem

        Poslední vysílání 6. 5. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 10/16 Rodinný přebor
        Stopáž26 minut

        10/16 Rodinný přebor

        II. řada

        Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín

        Poslední vysílání 13. 5. 2016 na ČT1

        Deník Dity P. na sociálních sítích

        Napište nám