![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/10588743864-denik-dity-p/images/logo.png)
12/16 Na rybách
Část: Dýňová polévka a dýňová polévka s kokosovým mlékem
Obsah dílu
Jídlo začíná úlovkem, ač na to trochu zapomínáme. Dita je tedy u toho, když její táta, bratr a synovec chytají ryby. A hned pak jim úlovky uvaří.
Části dílu
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/w512/213/213562260300012/292598.jpg?width=116&height=65)
Pro 4 osoby:
1 středně velká dýně Hokkaido
3 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené nadrobno
1 l zeleninového vývaru kousek čerstvého zázvoru, oloupaný sůl a čerstvě namletý pepř zakysaná smetana k podávání
Dýňová polévka s kokosovým mlékem
Pro 4 osoby:
1 lžíce červené kari pasty
1 středně velká dýně Hokkaido
350 ml kokosového mléka sůl podle chutě chili paprička, nasekaná
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/w512/213/213562260300012/292599.jpg?width=116&height=65)
3 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
1 makrela
1/2 lžíce dijonské hořčice šťáva z 1/2 citron sůl a čerstvě namletý pepř podle chuti
300 g krémového smetanového sýra
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/w512/213/213562260300012/292600.jpg?width=116&height=65)
4 filety z candáta a 150 g mořská sůl
1 mrkev, očištěná a rozpůlená
1 petržel, očištěná a rozpůlená
1 celeru, oloupaná a nakrájená na čtvrtky
1 snítka tymiánu
2 bobkové listy
10 kuliček pepře
1 lžíce bílého vinného octa
Máslovo-šalotková pěna:
1 lžíce červeného vinného octa
50 ml muškátového vína
4 šalotky nebo svazek jarní cibulky, nakrájené najemno lžíce vody
250 g másla kolečka citronu k podávání
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/w512/213/213562260300012/292601.jpg?width=116&height=65)
2 pstruzi sůl hrst pažitky a hladkolisté petrželky
1/2 stroužku česneku, nakrájeného nadrobno
3 lžíce másla citronová kůra z 1 citronu plátky citronu na vyložení pekáče
2 lžíce olivového oleje
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64892313b1fa25fbd2095baa/card/po-sexu-1714590861.jpg?width=480&height=270)
Přehled dílů
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488c937f44e0d5ce7054f50/card/denik-dity-p-1714588795.jpg?width=480&height=270)
1/16 Sourozenecká party
I. řada
V příběhu Dity P. hrají hlavní roli recepty, podle kterých tentokrát uvaří pro své dvě sestry a bratra pudinkový trifle, krůtu na šalotkách s bramborovou kaší a salát s červenou řepou a mozzarellou.
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64886a0a9eccdd61c60dece6/card/vyprostovaky-1714585006.jpg?width=480&height=270)
2/16 Vyprošťováky
I. řada
Po sourozenecké party se určitě hodí silná krémová česnečka, citronáda a fish and chips s domácí tatarkou.
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64892311b1fa25fbd2095b83/card/piknik-20-1714590860.jpg?width=480&height=270)
3/16 Piknik
I. řada
Neplánovaný a nakonec hodně vydařený piknik pro spoustu kamarádů proběhne na louce v pražské Stromovce. Dita připravila pečená jarní kuřátka, skvělou paštiku a jako dezert malé bábovičky s javorovým sirupem.
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64892313b1fa25fbd2095ba9/card/po-babicce-1714590861.jpg?width=480&height=270)
4/16 Po babičce
I. řada
Rodinnou kuchařku s babiččinými recepty považuje Dita za svůj největší poklad. Podle ní připraví na chalupě koprovou omáčku se ztraceným vejcem, králíka na hořčici, bramboračku a usmaží nadýchané koblihy.
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64892313b1fa25fbd2095bb1/card/moje-dorty-1714590861.jpg?width=480&height=270)
5/16 Moje dorty
I. řada
Běhání k Ditiným oblíbeným činnostem už patří méně, ale když máte před sebou pečení a konzumaci narozeninových dortů, jde o nezbytnou přípravu. Čekají nás čokoládový a třímlékový dort a nakonec speciální rodinný jahodový dort.
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64892312b1fa25fbd2095b9b/card/zavarovani-1714590861.jpg?width=480&height=270)
6/16 Zavařování
I. řada
Jak si zavařit léto, předvede Dita na chalupě s plným košem darovaných okurek. Vařit bude také domácí jahodový džem, skvělá hrušková povidla a originální cibulovou marmeládu.
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488540eb59919a9d60d802b/card/teple-sladkosti-1714582489.jpg?width=480&height=270)
7/16 Teplé sladkosti
I. řada
Ze svého deníku Dita tentokrát vybrala teplé sladkosti, které v jejím životě hrají zvláštní roli. Zahání jimi chvíle, kdy bývá sama a sama být nechce.
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64892311b1fa25fbd2095b86/card/vlakem-1714590860.jpg?width=480&height=270)
8/16 Vlakem
I. řada
Snad poprvé v životě Dita P. vyrazí na „čundr“. A rovnou Posázavským pacifikem, klasickou tratí trampů. Jídlo pochopitelně s sebou.
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64892313b1fa25fbd2095bae/card/detstvi-3-1714590861.jpg?width=480&height=270)
9/16 Dětství
I. řada
Jídla, která jsme jedli v dětství a zůstanou nám na celý život, Dita P. uvaří svému malému synovci Ondrovi.
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/64892312b1fa25fbd2095b9e/card/zabijacka-11-1714590861.jpg?width=480&height=270)
10/16 Zabijačka
I. řada
Autentická zabijačka, která Ditě připomene zážitek z dětství a také film Postřižiny. Přímo na statku pak uvaří své pojetí zabijačky.