Maso

Kuřecí řízečky v křupavém obalu s dijonským dipem

600 g kuřecích prsou
Mořská sůl
Olivový olej

Na obalování:
100 ml smetany
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
Kukuřičné lupínky nebo strouhanka a plátky mandlí

Na dip:
200 g cottage sýra
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce olivového oleje
30 g hráškových výhonků
Mořská sůl
Drcený pepř

Na ozdobu:
Cherry rajčátka

Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky, ze smetany, vejce a mouky vytvoříme těstíčko. Plátky masa osolíme, část obalíme v těstíčku a kukuřičných lupíncích, druhou část v těstíčku a strouhance smíchané s mandlemi.

Řízečky osmažíme na olivovém oleji z obou stran dozlatova a necháme je okapat na papírové utěrce.

Dip smícháme ze sýru cottage, nasekaných hráškových výhonků, dijonské hořčice, olivového oleje, soli a pepře.

Řízečky podáváme s dijonským dipem a cherry rajčátky.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl