Kuřecí řízečky v křupavém obalu s dijonským dipem
600 g kuřecích prsou
Mořská sůl
Olivový olejNa obalování:
100 ml smetany
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
Kukuřičné lupínky nebo strouhanka a plátky mandlíNa dip:
200 g cottage sýra
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce olivového oleje
30 g hráškových výhonků
Mořská sůl
Drcený pepřNa ozdobu:
Cherry rajčátka
Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky, ze smetany, vejce a mouky vytvoříme těstíčko. Plátky masa osolíme, část obalíme v těstíčku a kukuřičných lupíncích, druhou část v těstíčku a strouhance smíchané s mandlemi.
Řízečky osmažíme na olivovém oleji z obou stran dozlatova a necháme je okapat na papírové utěrce.
Dip smícháme ze sýru cottage, nasekaných hráškových výhonků, dijonské hořčice, olivového oleje, soli a pepře.
Řízečky podáváme s dijonským dipem a cherry rajčátky.
Ohodnoťte tento recept: