Maso

Dušené jehněčí lýtko

2 ks jehněčího lýtka

Olivový olej

50 g celeru

2 mrkve

3 cibule

3 stroužky česnek

Černý pepř celý

Koriandr celý

1,5 lžíce rajčatového protlaku

150 ml červeného vína

400 ml jehněčí nebo telecí vývar

Tymián

Rozmarýn

Saturejka

2 ks jehněčího lýtka
Olivový olej
50 g celeru
2 mrkve
3 cibule
3 stroužky česnek
Černý pepř celý
Koriandr celý
1,5 lžíce rajčatového protlaku
150 ml červeného vína
400 ml jehněčí nebo telecí vývar
Tymián
Rozmarýn
Saturejka

Jehněčí lýtka nejdříve osolte a opepřete, pak do nich sůl a pepř zapracujte. V kastrolu rozpalte olej a lýtka v něm opečte ze všech stran dohněda. Pak maso z kastrolu vyndejte, vložte nakrájený celer, mrkev a česnek, přidejte celý pepř a koriandr a restujte dohněda. Později přidejte cibuli a po pár minutách rajský protlak. Jakmile bude zelenina opečená, zalijte ji jehněčím nebo telecím vývarem a červeným vínem. Pak vložte maso, přidejte saturejku, rozmarýn a tymián, přikryjte pokličkou a v troubě duste asi 1,5 hodiny na 160 stupňů.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl