Moučníky a cukroví
Tvarohový koláč s ovocem


1 chlazené křehké těsto
2 vaničky tučného tvarohu
2 vejce
vanilkový cukr
400 g ovoce (borůvky, maliny, ostružiny)Na drobenku:
50 g másla
Hladká mouka
Cukr
Použijeme kupované chlazené křehké těsto, které rozložíme do formy, uhladíme a propícháme vidličkou, aby se při pečení nenafouklo.
Pak si připravíme náplň a žmolenku. Na náplň smícháme tvaroh s vejcem a vanilkovým cukrem, na žmolenku propracujeme máslo s moukou a cukrem.
Těsto potřeme tvarohem a posypeme ovocem a žmolenkou. Pečeme 35 až 40 minut na 190 stupňů. Aby se nám koláč nerozlomil, po upečení ho ve formě necháme cca 10 až 15 minut vychladnout.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů