Saláty

Salát z polníčku

Polníček na 2 porce
4 plátky toastového chleba
80 g prorostlé slaniny
2 lžíce másla
1 červená cibule

Na dresink:
1 citron
50 ml olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička medu
pepř
sůl

Na smetanový přeliv:
3 lžíce zakysané smetany
Pažitka
Sůl
Pepř

Orestujeme si slaninu a na másle kousky toastového chleba. Dále si připravíme dresink, který namícháme z citrónové šťávy, hořčice, medu, cibule, pepře a soli. Očištěný a osušený polníček bez kořínků smícháme s dresinkem, opečenými krutony a slaninou.

Doporučujeme servírovat se suflé a s přelivem ze zakysané smetany s pažitkou.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl