Saláty
Salát z polníčku


Polníček na 2 porce
4 plátky toastového chleba
80 g prorostlé slaniny
2 lžíce másla
1 červená cibuleNa dresink:
1 citron
50 ml olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička medu
pepř
sůlNa smetanový přeliv:
3 lžíce zakysané smetany
Pažitka
Sůl
Pepř
Orestujeme si slaninu a na másle kousky toastového chleba. Dále si připravíme dresink, který namícháme z citrónové šťávy, hořčice, medu, cibule, pepře a soli. Očištěný a osušený polníček bez kořínků smícháme s dresinkem, opečenými krutony a slaninou.
Doporučujeme servírovat se suflé a s přelivem ze zakysané smetany s pažitkou.
Ohodnoťte tento recept:
3 hlasů