Ryby a mořské plody

Krevetové knedlíčky Dim sum

Na těsto:

100 g hladké mouky
250 g škrobu
300 ml vody
3 lžíce oleje

Na náplň:

4 tygří krevety
3 stroužky česneku
Smetana
Hnědý cukr
Limeta
Rybí omáčka
Koriandr
100 g spařeného špenátu

Na dresink:

3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
3 lžíce rýžového octa
1 lžíce hnědého cukru
1 chilli paprička

Začněte přípravou náplně knedlíčků. Do mixéru dejte limetovou šťávu, kousek chilli papričky, koriandr, česnek, smetanu a rybí omáčku. Přidejte očištěné krevety a rozmixujte.

Na těsto smíchejte hladkou mouku se škrobem a zalijte vroucí vodou. Přidejte olej a vypracujte těsto. Odleželé těsto rozválejte a vykrájejte z něj kolečka.

Ta přehněte napůl, aby vznikla kapsa, naplňte ji spařenými listy špenátu společně s krevetovou fáší, a zmáčkněte okraje. Knedlíčky vařte v páře 5 až 7 minut.

Dim sum podávejte s dresinkem ze sójové omáčky, sezamového octa, hnědého cukru a chilli papriček.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl