Ryby a mořské plody
Pečený jeseter s ořechovým glazé a hroznovým vínem


4× porce jesetera
sůl
máslo
tymián
citron
Na glazé
2 dl hnědého másla
2 lžíce sójové omáčky
hroznové víno
2 šalotky
sušené brusinky
petrželová nať
2 lžíce piniových oříšků
Filet z jesetera bez kůže nakrájejte na porce, osolte a opečte z obou stran a na závěr pokapejte citronovou šťávou.
Na glazé orestujte hrst piniových oříšků a zalijte hnědým máslem. Přidejte 2 lžíce sójové omáčky a po chvíli vložte brusinky, nakrájenou šalotku a plátky z hroznů. Nakonec přihoďte nasekanou petržel, prohřejte a hotovou omáčkou přelijte opečenou rybu.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů