Saláty

Salát z červené čočky s jarní cibulkou

300 g červené čočky
50 g jarní cibulky
100 g cherry rajčátek
Jablečný ocet
Hnědý cukr
Koriandr
Panenský olivový olej
Mořská sůl
Drcený pepř
Tymián
1 bageta
Česnek

Červenou čočku uvaříme ve vodě s jablečným octem, cukrem a solí. Uvařenou čočku pak slijeme a dáme do mísy. Přidáme nakrájená cherry rajčata, jarní cibulku a nasekaný koriandr. Vše promícháme a zalijeme olivovým olejem.

Jako přílohu doporučujeme bagetové chipsy. Nakrájíme předpečenou bagetu, každý kousek pomašlujeme olivovým olejem s česnekem, lehce osolíme a dáme do trouby. Pečeme dozlatova na 160 stupňů.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl