Saláty
Salát z červené čočky s jarní cibulkou


300 g červené čočky
50 g jarní cibulky
100 g cherry rajčátek
Jablečný ocet
Hnědý cukr
Koriandr
Panenský olivový olej
Mořská sůl
Drcený pepř
Tymián
1 bageta
Česnek
Červenou čočku uvaříme ve vodě s jablečným octem, cukrem a solí. Uvařenou čočku pak slijeme a dáme do mísy. Přidáme nakrájená cherry rajčata, jarní cibulku a nasekaný koriandr. Vše promícháme a zalijeme olivovým olejem.
Jako přílohu doporučujeme bagetové chipsy. Nakrájíme předpečenou bagetu, každý kousek pomašlujeme olivovým olejem s česnekem, lehce osolíme a dáme do trouby. Pečeme dozlatova na 160 stupňů.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů