Kuřecí terina s pistáciemi a meruňkami


500 g kuřecích prsou
400 ml smetany
50 g másla
Sůl
Kajenský pepř
50 ml koňaku
150 g sušených meruněk
150 g pistácií
200 g uzených krůtích prsou
Maso z kuřecích prsou si nakrájíme na kousky a pak rozmixujeme. Přidáme smetanu, máslo, sůl, kajenský pepř a koňak a umixujeme. Přisypeme pistácie a nakrájené sušené meruňky a vše promícháme.
Formu si vyložíme potravinářskou fólií a na dno naskládáme plátky krůtí šunky. Do takto připravené formy uhladíme masovou směs. Vše zabalíme do fólie a ve vodní lázni pečeme 45 minut.
Pokud budeme terinku hned servírovat, necháme ji vychladit v pokojové teplotě. Budeme-li ji chtít uskladnit, počkáme, až trochu vychladne, a dáme ji do lednice. V té může být 2 dny.
Jako přílohu doporučujeme fíkové čatní.
Ohodnoťte tento recept: