Ryby a mořské plody

Tuňák a zelenina smažená v tempuře

Porce tuňáka
1 plátek řasy nori
4 ks zeleného chřestu
1 mrkev
4 houby shiitake
100 g mouky tempura
Sodovka
1 lžička sambalu
1 žloutek
600 ml oleje na smažení
150 ml vody
1 lžíce dashi
1 lžíce rýžového vína
1 lžíce sójové omáčky
Bílá ředkev

Uděláme si těstíčko z tempury, sodovky, sambalu a žloutků. Vše vyšleháme a necháme odpočívat. Následně tuňáka a zblanšírovanou zeleninu namočíme v těstíčku a osmažíme v hrnci s olejem.

Dresing:

Svaříme vodu s dashi, přimícháme sójovou omáčku a rýžové víno. Dresing necháme zchladnout. Jakmile vychladne, nastrouháme do něj bílou ředkev.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl