Ryby a mořské plody
Tuňák a zelenina smažená v tempuře


Porce tuňáka
1 plátek řasy nori
4 ks zeleného chřestu
1 mrkev
4 houby shiitake
100 g mouky tempura
Sodovka
1 lžička sambalu
1 žloutek
600 ml oleje na smažení
150 ml vody
1 lžíce dashi
1 lžíce rýžového vína
1 lžíce sójové omáčky
Bílá ředkev
Uděláme si těstíčko z tempury, sodovky, sambalu a žloutků. Vše vyšleháme a necháme odpočívat. Následně tuňáka a zblanšírovanou zeleninu namočíme v těstíčku a osmažíme v hrnci s olejem.
Dresing:
Svaříme vodu s dashi, přimícháme sójovou omáčku a rýžové víno. Dresing necháme zchladnout. Jakmile vychladne, nastrouháme do něj bílou ředkev.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů