Moučníky a cukroví
Brioška


15 g droždí
100 ml mléka
300 g hladké mouky
300 g cukru
6 g soli
5 vajec
200 g másla
Na briošky si nejdříve necháme vzejít kvásek. Ohřejeme mléko na 30 stupňů, v něm rozmícháme droždí s cukrem a trochou mouky. Pak dáme kastrol na teplé místo. Do robota nasypeme mouku, a postupně přidáváme vejce. Potom přidáme kvásek a cukr a dál mícháme. Nakonec těsto osolíme a vmícháme máslo. Těsto dáme do mísy a necháme kynout na teplém místě asi 40 minut.
Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílů. Vypracujeme bochánky, které naskládáme do formy vymazané máslem. Bochánky necháme kynout dalších 40 minut. Nakonec je potřeme žloutkem a pečeme 30 minut při 160 stupních.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů