Ryby a mořské plody
Kalamáry plněné rýží


12 ks baby kalamár
2 stroužky česneku
3 sušené chilli papričky
Petrželová nať
Citron
1dl olivového oleje
Sůl
Pepř
SkořiceNa náplň:
1 šalotka
80 g klobásky chorizo
Chapadla z kalamár
1 hrst vařené rýže
1 rajče
1 lžíce piniových oříškůNa servírování:
Salátové listy
Nasekaný česnek, chilli, nať a olej smícháme. Do směsi naložíme kalamáry a necháme odležet.
Chorizo nakrájíme a začneme na sucho restovat na pánvi. Přidáme nakrájená chapadla a nasekanou šalotku. Orestujeme a přidáme vařenou rýži, oříšky a rajčata.
Směs z pánve naplníme do kalamár, které uzavřeme párátkem. Naplněné kalamáry začneme restovat na pánvi. Osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
Servírujeme s lístky salátu.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů