Ryby a mořské plody
Restované kalamáry s jogurtovými plackami


12 ks baby kalamár
2 stroužky česneku
3 sušené chilli papričky
4 stonky listové petržele
Skořice
1 dl olivového oleje
Citron
Sůl
Pepř
250 g hladké mouky
250 g bílého jogurtu
1 lžička prášku do pečiva
1 svazek rukoly
Nasekaný česnek, chilli, nať, olej a skořici smícháme. Do směsi naložíme kalamáry a necháme odležet.
Hladkou mouku, jogurt, kypřící prášek a sůl vypracujeme do těsta. Z toho vyválíme placku a dáme na rozehřátý olej.
V další pánvi začneme restovat kalamáry, které opepříme, osolíme a zakápneme šťávou z citronu. Jakmile lehce zezlátnou, jsou hotové.
Servírujeme tak, že na talíř dáme nejprve placku, na ni rukolu a navrch kalamáry.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů