Ryby a mořské plody
Zapečená ryba s bramborovou kaší


600 g bílé ryby bez kůže
Sůl
Strouhanka (orestovaná na másle)
Máslo na vymazání formyNa bešamel:
3 lžíce másla
4 lžíce hladké mouky
1 l mléka
3 vejce
Sůl
Muškátový oříšekNa kaši:
500 g brambor
Sůl
4 lžíce másla
1 dl smetany
4 žloutky
4 lžíce parmezánu
V rozpuštěném másle orestujeme mouku. Po chvilce přidáme studené mléko a vytvoříme bešamel. Dále přistrouhneme muškátový oříšek.
Uvařené brambory propasírujeme. Přidáme k nim žloutky a parmezán. Kaši nadávkujeme kolem dokola pekáčku. Do středu dáme kousky osolené a opepřené ryby, kterou přelijeme bešamelem. Závěrem bešamel posypeme orestovanou strouhankou. Pečeme 15 až 20 minut na 190 stupňů.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů