Luštěniny a obiloviny
Čočkový salát


100 g čočky
Divoké koření
Tymián
Rozmarýn
100 g kořenové zeleniny
2 ks jarní cibulky
4 ks sterilovaných okurek
10 ml malinového octa
Sůl
Pepř
Cukr
1 citron
1 svazek listové petržele
Čočku zalijeme vývarem a přidáme bobkový list, tymián, nové koření, rozmarýn, petržel, karotku a celer. Přes noc čočku necháme nabobtnat. Pokud vysaje vývar, dolijeme. Nakonec ji uvaříme.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a spaříme ve vodě. V míse smícháme vychladlou čočku, cibuli, okurku, malinový ocet, sůl, cukr, nasekanou petrželku, spařenou zeleninu a šťávu z citronu.
Doporučujeme například k vařenému jazyku.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů