Lívance


100 ml podmáslí
30 g hnědého cukru
20 g droždí
1 sáček skořicového cukru
250 g polohrubé mouky
1 vejce
Olej na opékání
Sůl
Podmáslí, mouku, droždí, vejce, sůl, skořicový cukr i hnědý cukr dáme do mísy. Zpracujeme, necháme vykynout a začneme péct lívance, ideálně v lívanečníku.
Podáváme s malinovou omáčkou, balsamico redukcí nebo šlehačkou.
Malinová omáčka
Skořicový cukr
5 lžic mražených malin
1 lžíce vanilkového pudinku
Hnědý cukr
Maliny začneme rozvářet v rendlíku. Přidáme k nim cukr a vanilkový pudink na zahuštění. Pudink minutu provaříme a poté rozmixujeme.
Pokud nemáte rádi semínka, můžete omáčku závěrem propasírovat přes utěrku.
Další možnosti podávání:
Balsamico redukce
Smetana na šlehání
Lívance polijeme balsamico redukcí, nebo nazdobíme vyšlehanou smetanou. Všechny možnosti servírování můžeme libovolně kombinovat.
Ohodnoťte tento recept: