Polévky
Polévka Tom Yum


1 l vody
100 g galangalu
2 stroužky česneku
4 kafrové listy
1 ks citronové trávy
1 chilli paprička
12 ks tygřích krevet
100 g hub shimeji
8 ks cherry rajčat
2–3 lžíce třtinového cukru
1–2 limety
4 lžíce rybí omáčky
Bazalka
Čerstvý koriandr
30 g pasty Tom Yum
Galangal a česnek nakrájíme na malé kousky, citronovou trávu pouze podélně, cherry rajčátka na půlky. Do hrnce nalijeme vodu, v níž rozmícháme pastu Tom Yum. Přidáme chilli, kafrové listy a nakrájenou zeleninu, ale bez rajčat.
Přisypeme cukr, přilijeme rybí omáčku. Také přidáme houby a krevetky, které povaříme 2 minuty. Závěrem přidáme rajčátka s zakápneme šťávou z limety. Dozdobíme bylinkami.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů