Houby
Baby žampiony v bylinkové krustě a pošírovaný žloutek k jáhlovému rizotu

Bílý toastový chléb
Petrželka
Tymián
Mletý kmín
16 ks malých žampionů
100 g másla
2 vejce
50 g parmezánu
1 lžíce lanýžového oleje
Toastový chléb zbavíme kůrky a vysušíme v troubě. Do mixéru dáme nalámaný chléb, bylinky bez stonků a kmín a začneme mixovat.
Rozehřejeme si máslo a na něm opečeme žampiony. Poté je vložíme do rozmixované směsi. Vajíčko vložíme do vody, která se nevaří a má maximálně 80 °C.
Žloutek vydloubneme z vejce a naaranžujeme do důlku v jáhlovém rizotu. Dozdobíme hoblinkami z parmezánu a pokapeme lanýžovým olejem.
Podáváme s jáhlovým rizotem.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů