Houby

Baby žampiony v bylinkové krustě a pošírovaný žloutek k jáhlovému rizotu

Bílý toastový chléb
Petrželka
Tymián
Mletý kmín
16 ks malých žampionů
100 g másla
2 vejce
50 g parmezánu
1 lžíce lanýžového oleje

Toastový chléb zbavíme kůrky a vysušíme v troubě. Do mixéru dáme nalámaný chléb, bylinky bez stonků a kmín a začneme mixovat.

Rozehřejeme si máslo a na něm opečeme žampiony. Poté je vložíme do rozmixované směsi. Vajíčko vložíme do vody, která se nevaří a má maximálně 80 °C.

Žloutek vydloubneme z vejce a naaranžujeme do důlku v jáhlovém rizotu. Dozdobíme hoblinkami z parmezánu a pokapeme lanýžovým olejem.

Podáváme s jáhlovým rizotem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl