Domácí vepřová tlačenka

150 g vepřového kolene
200 g vepřové hlavy
2 vepřové nožičky
400 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 g divokého koření (bobkový list, nové koření)
2 snítky čerstvé majoránky
Zelená petrželka
Sůl
Pepř
Vepřovou hlavu očistíme a dáme do klasického hrnce. Přidáme celou kořenovou zeleninu, listovou petržel, bobkový list a nové koření, zalijeme vodou a začneme vařit. Stejně naplníme i tlakový hrnec s vepřovými nožičkami a koleny. Kolena se vaří déle než hlava, ale s tlakovým hrncem budeme potřebovat na oboje 2 hodiny. Zeleninu vyndáme dříve, aby se nerozvařila. Následně vyndáme vepřové.
Maso i s kůží obereme a nakrájíme na menší kousky. Také nakrájíme uvařenou zeleninu. Vše dáme do mísy. Zalijeme vývarem, dáme do formy a necháme vychladnout.
Ohodnoťte tento recept: