Různé
Kaštanová nádivka


400 g bílého pečiva
150 g loupaných spařených kaštanů
80 g másla
1 cibule
2 lžíce nasekané šalvěje
Tymián
200 ml smetany
4 vejce
Sůl
Pepř
Z bílku ušleháme sníh. Rozpustíme si máslo a orestujeme na něm cibulku s kaštany. Po chvilce přidáme tymián a šalvěj. Následně kaštany zalijeme smetanou a krátce povaříme.
Housku nakrájíme a dáme do misky. Přidáme k ní žloutky a směs z hrnce. Za stálého míchání přidáváme sníh. Poté osolíme, přendáme do pekáčku a pečeme 30 až 45 minut při 180 stupních.
Doporučujeme podávat s bažantími prsy ve slanině.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů