Maso
Medailonky z panenky s lesními houbami


400 g vepřové panenky
Sůl
Pepř
Olivový olej
Snítka rozmarýnu
2 stroužky česneku
2 šalotky
Máslo
300 g lesních hub
Kmín
50 ml vývaru
100 ml smetany
1 snítka plocholisté petržele
Panenku odblaníme a nakrájíme na medailonky, které osolíme. Hřiby nakrájíme na měsíčky. Olivový olej si rozehřejeme ve dvou pánvích. V jedné opečeme medailonky, z každé strany 2 až 3 minuty. Přidáme rozmáčklé 2 stroužky česneku, šalotku a rozmarýn. Ve druhé pánvi si orestujeme houby, k nimž přidáme mletý kmín, šalotku a česnek. Do obou pánví dáme ke konci ještě máslo. Houby podlijeme vývarem a smetanou, poté je osolíme a opepříme.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů