Telecí játra na tymiánu


500 g telecích jater
50 ml olivového oleje
Pepř
Tymián
100 g hladké mouky
Hrubozrnná sůl
Jemná sůl
6 brambor
100 g slaniny
100 g sádla
200 ml vývaru
½ svazku rozmarýnu
Sůl
Pepř
700 g cibule
Bobkový list
Pepř
Nové koření
Sůl
Oloupaným bramborám seřízneme špičky, aby stály na délku. Sádlo na pánvi rozpustíme. Brambory rozestavíme na pánev a do půlky zalijeme vývarem. Slaninu nakrájíme na kostičky a také přidáme na pánev. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn.
Játra si naporcujeme na steaky. Do mísy si dáme mouku a sůl. Játra si potřeme tymiánem a obalíme v mouce, poté je potřeme olejem. Rozehřejeme si pánev a každé strany je 2 minuty opečeme.
Brambory otočíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Rozpálíme si hrnec, nalijeme do něj olej a hned přidáme cibuli a divoké koření. Vaříme 30 minut za stálého míchání.
Ohodnoťte tento recept: