Maso

Pečená divoká kachna

Divoká kachna
Sůl
Pepř
Kmín
2 cibule
50 g špeku
3 bobkové listy
4 kuličky jalovce
4 kuličky černého pepře
4 kuličky nového koření
1 l vody
50 g brusinek
1 svazku čerstvého rozmarýnu
Hladká mouka
Kachní droby

Kachně odřízneme biskupa. Osolíme, opepříme a okmínujeme zvenčí i zevnitř. Nakrájenou cibuli, slaninu dáme na dno pekáčku, dále vložíme kachnu, přidáme divoké koření a jalovec. Přilijeme vodu. Pečeme 120 minut při 160 stupních, přičemž každých 30 minut podléváme a otáčíme. Ke kachně přidáme rozmarýn, brusinky, nové koření a odkrytou ji pečeme dalších 30 minut při 190 stupních.

Kachnu naporcujeme. Výpek přecedíme do horké pánve. Vaříme a za stálého míchání přisypáváme mouku.

Třené noky

125 g másla
2 vejce
250 g hrubé mouky
5 g kypřícího prášku
2 špetky soli
1 špetka cukru
100 ml mléka
2 cibule
Olej

Cibulku nakrájíme a orestujeme. Máslo necháme povolit. Přidáme k němu vejce, hrubou mouku, kypřící prášek, cukr a sůl. Důkladně mícháme a přiléváme mléko, odstáté v pokojové teplotě. Přivedeme vodu k varu, kterou osolíme, a vložíme do ní noky. Po chvilce vyndáme a můžeme servírovat.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl